Lähi- ja luomuruokatapahtuma - Parasta pöytään Pirkanmaalta

  • 26.10. klo 11-17, Sorsapuistosali

Tapahtumassa voit tutustua hienoimpiin Pirkanmaalaisiin tuotteisiin ja tuottajiin, sekä tehdä lähiruokaostoksia. Samalla voit nauttia aiheeseen liittyvästä ohjelmasta ja saada vinkkejä ruoan valmistukseen.

Voit myös nauttia lähi- ja luomutuotteista valmistetun lounaan 10 euron hintaan (lapset 4-12v. 6 euroa). Lounas sisältää:
vihreää salaattia
luomutomaattia ja luomukurkkua
Tampere-talon luomujyväleipää ja voita
lihamureketta Ahlmanin vasikasta
perunamuusia ja uunipaahdettuja porkkanoita

Muuta ohjelmaa päivän aikana:

  • Ulkoaitauksessa voi rapsuttaa lampaita
  • Valtakunnallinen www.aitojamakuja.fi –portaali auttaa löytämään paikallista ruokaa ympäri Suomen.
  • Keliakialiitto esittelee toimintaansa ja paikallisilla tuottajilla on tarjolla kattavasti myös gluteenittomia herkkuja.
  • Pihvikarjaliiton esittelee toimintaansa sekä pihvikarjantuottajia tuotteineen.
  • Arto Rastas opastaa paikallisen kalan käyttöön
  • Ruokakirjailija Christer Lindgren kertoo mielenkiintoisista projekteistaan ja esittelee kirjojaan.
  • Tapahtumassa kisataan myös Tamperelaisten kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden välinen ”lähipikaruoka-kilpailu” jossa oppilaitosten opiskelijat ottavat leikkimielisesti mittaa toisistaan.
  • Kotikanalan perustamisesta kiinnostuneet saavat vinkkejä city-kanojen pidosta. Tampere-talosta löytyvät myös Suomen ainoat luomukukonpojat.

Ammattikeittiön väelle avaamme tapahtuman tuntia aiemmin, kello 10.00. Ohjelmassa on "Tukkutreffit" jolloin tuottajat ja ostajat voivat verkostoitua.

Illalla Sorsapuistosalin ohjelmassa on Sadonkorjuu 2013 tapahtuma, jossa tarjolla Pirkanmaan keittiömestariyhdistyksen jäsenten käsityönä loihtima, syksyn parhaasta sadosta koostuva kymmenien ruokalajien herkullinen illallinen. Lue lisää: Sadonkorjuu 2013

Tapahtuman juontaa Mikko "Peltsi" Peltola.

Liput: aikuiset 5 euroa / opiskelijat 4 euroa / lapset veloituksetta

Tuotanto Parasta Pöytään Pirkanmaalta -hanke ja Tampere-talo

Tapahtuman koko ohjelma

10.00 Ammattilaistunti

11.00 Ovet avautuvat

11-14 Tampere-talon lähiruokalounas tarjolla

11.15 Tervetulojuonto, Mikko ”Peltsi” Peltola

Avauspuheenvuorot
- ravintolapäällikkö, Pasi Vataja, Tampere-talo
- projektipäällikkö Päivi Töyli, Aitoja Makuja -hanke

Lounaan esittely: Tampere-talon keittiön haastattelu & Rönnvik

11.30 Tietoisku 1
Portaat luomuun, Anu Arolaakso

11.50 Arto Rastas: Roskakala vai herkku? 

12.20 Tietoisku 2
Armasperheen tarina, Heikki Ahopelto 

12.45 Tietoisku 3
Reilun kaupan kaupunki & Mokkamestarit

13.15 Lähipikaruokanäytös
Ahlmanin opiskelijat kokkaavat lähipikaruokaa lavalla

14.00 Tietoisku 5
Ruokakirjailija, Christer Lindgren

14.30 Arto Rastas: Roskakala vai herkku?                         

15.00 Lähipikaruokanäytös
Ahlmanin opiskelijat kokkaavat lähipikaruokaa lavalla

15:45 Tietoisku 4 
Mitä voisin tarjota keliaakikolle? Tuoteasiantuntija Marjo Jokinen, Keliakialiitto

16.10 Tietoisku 6
Pihvikarjaliitto

17.00 Messut päättyvät


Tulevia tapahtumia




Sivua viimeksi muokattu 25.10.2013