Pelle Pelikaani ja Siriuksen syntymäpäivät

  • Su 2.4. klo 15 Iso sali
Lastenkonsertti koostuu kahdesta musiikkisadusta, joissa esiintyvät Pirkanmaan ja Valkeakosken musiikkiopistojen oppilaat sekä kertojina näyttelijät Veera Degerholm ja Eila Roine. Konsertin toteutuksessa ovat mukana myös Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä sekä Nokian Pyryn lasten tanssillinen voimistelujoukkue Kristallit.

Musiikkisatu lasten viulistikaveri Pelle Pelikaanin seikkailuista perustuu Pirkanmaan musiikkiopiston viulun- ja alttoviulunsoiton lehtorin Tiina Kaukisen sävellyksiin. Tunnelmallisten viulukappaleiden pianosäestykset ovat Kaisa Kulhuan ja Saara Laihon käsialaa, ja ne on sovittanut orkesterille säveltäjä Antti Nissilä. Pikku Kakkosestakin tuttu näyttelijä Veera Degerholm kertoo Pelle Pelikaanin seikkailuntäyteisen tarinan.

Tarinan mukaan Pelle Pelikaani kasvaa majavaäidin hellässä huomassa. Eräs kysymys kuitenkin vaivaa Pelleä: Miksi se on kuoriutunut tähän maailmaan? Pelle nousee musiikin siiville ja lähtee etsimään vastausta orkesterin kanssa. Näyttämöllä taitojaan esittävät muun muassa uljas merikotka, meluavat merirosvot, autiotalon kummitukset, vedenneidot ja leijonat.
Pirkanmaan ja Valkeakosken musiikkiopistojen puhaltimilla ja lyömäsoittimilla vahvistettujen jousiorkesterien solisteina kuullaan useita eri soittimia.

Siriuksen syntymäpäivät on musiikillinen tarina villakoira Siriuksesta, joka saa ystäviltään syntymäpäivälahjaksi sekä pianon että henkilökohtaisen musiikkiesityksen. Siriuksen syntymäpäivillä seikkailevat mm. Chinchilla, Delfiini ja Elefantti. Musiikkisadussa esiintyvät Pirkanmaan musiikkiopiston jousiorkesterit pianosolistien kera, Lapsikuoro Tactus, ja Nuorisokuoro Sympaatti. Kertojana on näyttelijä Eila Roine. Esityksen on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut Pirkanmaan musiikkiopiston pianonsoitonopettaja Sanna Viitaniemi.

Konsertin kapellimestareina toimivat Reetta Sipilä ja Tiina Kaukinen.

Tuotanto Tampere-talo ja Pirkanmaan musiikkiopisto

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liput

19 €, alle 13-vuotiaat lapset 10 €

Lisätiedot

Kesto: Sirius 30 min, väliaika ja Pelikaani n. 40 min.

Molemmat musiikkisadut ovat koko perheelle suunnattuja eikä sisällä kovin jännittäviä kohtauksia.


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 22.03.2017