Roots of Love plays the Music of Jimi Hendrix

  • To 22.9.2016 klo 19 Pieni sali
Jimi Hendrix Experience -yhtyeen perustamisesta ja debyytti-levytyksestä “Hey Joe/Stone Free” on kulunut 50 vuotta. Syyskuinen Pienen salin konsertti juhlistaa tätä merkittävää populaari- ja rootsmusiikin merkkipaalua ja sen jälkeistä historiaa.
 

Roots of Love-yhtye koostuu pitkän linjan rootshenkisistä muusikoista, säveltäjistä, sovittajista ja tuottajista monien artistien ja kokoonpanojen taustoilta. Jimi Hendrix toivoi ennen äkillistä poismenoaan, että hänen musiikistaan tehtäisiin mitä erilaisempia tulkintoja niin, että se eläisi myös tässä ajassa. -  Hendrixin toive oli meille kiehtova ja rohkea haaste. Maailmalla on tribuutteja julkaistu lähes aikojen alusta. Elvis, Sinatra, Beatles, Rollarit ja jopa Hendrix ovat aikanaan taltioineet uustulkintojaan levyille, Roots of Love -muusikot sanovat. 

Pauli ”Pale” Saarinen on merkittävä pitkän linjan harmonikansoittaja ja säveltäjä. Hänen tulkintansa ovat sekoituksia rock-, jazz-, blues-, folk- ja etnomusiikista. Hän on tuottanut säveltänyt ja sanoittanut monen tunnetun kotimaisen artistin musiikkia, ollut vierailijana lukemattomissa kokoonpanossa, tehnyt elokuvamusiikkia ja toiminut myös pitkään musiikkitoimittajana.

Laulaja-näyttelijä Reeta Vestman tuli 2000-luvun alussa tutuksi suomalaisen, paljon ulkomaillakin kiertäneen indieyhtyeen Huscy Rescuen laulajana. Sittemmin hän on esiintynyt lukuisten eri artistien ja yhtyeiden albumeilla ja keikoilla sekä ollut mukana myös monissa musikaaleissa, mm. Sound of Music, Rocky Horror ja Kakola.
 
Yhtyeen muut jäsenet ovat kukin oman soittimensa arvostettuja ja armoitettuja tulkitsijoita. Heillä on ansioluettelossaan vaikuttava määrä kotimaisia roots- jazz- ja popmusiikin eri kokoonpanoja. 
 
Kokoonpano:
Reeta Vestman - laulu

Pale Saarinen - harmonikka
Anssi Nykänen - rummut 
Ape Anttila - basso
Tuomas Metsberg - kitara
Harri Taittonen - koskettimet
Markus Bonsdorff - miksaaja

Tuotanto Tampere-talo

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liput

Alk. 29 €, opisk. ja eläkel. 24 €
Katso myös hotellipaketti.

Myös Tiketistä

Linkit

Bändin nettisivut
Bändi Facebookissa 

Arvosteluja ym.

"Personal Contact -levy on mukavaa kuunneltavaa. Roots of Love-bändi koostuu hienoista muusikoista & hyvästä laulajattaresta. Pidän bändin jamihenkisyydestä, haitarin eksoottisesta soundista ja Hendrixin teemoista". - Jukka Tolonen

"Pale Saarisen haitari johtaa joukkoa viisaasti: antaen tilaa muillekin, mutta tarpeen tullen riehaantuen. Uskon, että Jimi innostuisi nimensä lupauksen täyttävästä Personal Contactista.
Näin tribuutit pitäisi tehdä: alkuperäisen henkeä uusissa maisemissa vaalien".  - Jussi Niemi, Aamulehti

Palen ja Reetan sanomaa:

- Joulukuussa 2015 viimeinen maanpäällinen Hendrix-muusikko, Nashvillessä asuva basisti Bllly Cox (s.1941) lähestyi henkilökohtaisesti arvostaen Roots of Lovea. Tämä on suuri kunnia suomalaiselle rootsbändille ja heidän paljon näkyvää huomiota saaneelle ainutlaatuiselle produktiolleen.

- Meillä kaikilla on tästä albumistamme tosi hyvät fiilikset. Mulle oli erityisen hienoa, että pääsin laulussani hyödyntämään niin laajaa palettia bluesista etnoon, jazziin, rockbluesiin, folkiin
ja psykedeliaan, ja tietysti se, että haitari voi soida näin rockisti, Reeta sanoo.

- Laulun ja kitaran vuoropuhelu oli yksi Jimin musiikin hienouksista. Halusimme siirtää sen laulun ja harmonikan välille. Toki Jimillä oli paljon muutakin, joka usein unohtuu, kun puhutaan vain kitaroinnin vallankumouksellisuudesta, Pale kertoilee ja jatkaa.

- Hendrix oli säveltäjänä aikaansa edellä, sekä rytmin että melodian taju oli huikea. Jimin soitossa oli yhtä käsittämätön bioenergia kuin John Coltranella, mikä ainakin osittain tuli siitä, että sen keho oli soittaessa täysin rento.

- Onhan näitä tribuutteja tehty, mutta me tehtiin niin kuin Jimi itse toivoi: tulkitaan hänen musiikkiaan uudessa ajassa eri instrumenteilla uudesta vinkkelistä, Reeta ja Pale kuvaavat. 


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 06.06.2016