Chaplin: Sirkus

  • To 7.3. klo 19 Iso sali

Tampere Chamber
Johtaa Kimmo Tullila

Chaplinin ikiklassikko Sirkus on koominen ja romanttinen melodraama. Charles Chaplin (1889-1977) luo elokuvassa symbolisen esityksen maailmasta sirkuksena. Elokuvassa on kolme Chaplinin uran unohtumatonta kohtausta: leijonahäkki, peilisali ja trapetsi, ja se huipentuu nuorallatanssiin marakattikolmikon kanssa. Luvassa on huimaa komiikkaa ilman suojaverkkoja! Kaikki päättyy klassiseen loppukohtaukseen, jossa Kulkuri jää yksin sirkuksen jatkaessa matkaansa.

Sirkus oli mykän elokuvan kaudella monien elokuvien tapahtumapaikkana. Chaplin alkoi valmistella Sirkus-elokuvaa pian Kultakuumeen ensi-illan jälkeen syksyllä 1925. Elokuvan ensi-ilta oli 6.1.1928 Strand-teatterissa New Yorkissa. Ensimmäisessä Oscar-gaalassa 19.5.1929 Chaplin sai erikoispalkinnon nerokkuudestaan Sirkuksen käsikirjoittajana, ohjaajana, näyttelijänä ja tuottajana.

Chaplin sävelsi Sirkuksen musiikin vuonna 1970. Se on hänen toiseksi viimeinen elokuvasävellyksensä. Elokuva esitetään Tampere-talossa mykkäkaudelle uskollisesti elävän musiikin säestyksellä.

Esityksen kesto 1h 15 min min, ei väliaikaa

Tuotanto Tampere-talo ja Tampereen elokuvajuhlat

Liput alk. 35 €, opisk. eläkel. tyött. varusm. ja siviilip. 29 €

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Sirkus (The Circus) Yhdysvallat 1928

Ohjaaja: Charles Chaplin
Käsikirjoitus: Charles Chaplin
Kuvaus: Roland Totheroh
Leikkaus: Charles Chaplin
Lavastus: Charles D. Hall
Musiikki: Charles Chaplin
Esiintyjät: Charles Chaplin, Merna Kennedy, Allan Garcia, Harry Crocker, Henry Bergman, Stanley Sanford, George Davis, Betty Morrissey, John Rand, Armand Triller, Steve Murphy, Bill Knight, Jack Pierce
Tuotanto: Charles Chaplin – United Artists


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 27.03.2013