Suomalainen messu

Sukupolvet yhdessä

  • La 25.3. klo 18 Iso sali

Lasse Heikkilän Suomalainen messu on messun muotoon rakennettu sävelteos. Se esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1998 Turku-areenalla ja on sen jälkeen esitetty peräti 250 kertaa.  Messua esittänyt Valkia-ryhmä vetäytyi tauolle syksyllä 2015, mutta Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi messu toteutetaan juhlaversiona konserttisaleissa ja kirkoissa eri puolilla Suomea vuoden 2017 aikana. Messu on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

Suomalaisen messun juhlaversio sisältää 20 laulua ja instrumentaalinumeroa, joista kolme kantaesitetään Tampere-talossa. Eri lauluissa kuuluvat Suomen eri heimojen luonteet ja sävyt, kuten pohjalaisuus, karjalaisuus ja lappilaisuus. Musiikkityylissä on vaikutteita kansanlauluista ja pelimannimusiikista.

Noin puolitoista tuntia kestävän sävelteoksen aikana katsojat pääsevät multimediaesityksessä keskelle suomalaisen luonnon kauneutta ja voivat elää uudelleen satavuotisen historiamme ilot ja surut. Arkistomateriaalin avulla siirrytään välillä sota-aikaan ja muihin kansakuntamme historian vaiheisiin.

Suomalainen messu muistuttaa nykypolvia kristinuskon merkittävästä roolista maamme itsenäistymisen aikaan. Suomalainen messu ei kuitenkaan leimaudu minkään kirkkokunnan tai herätysliikkeen omaisuudeksi, vaan sopii koko kansan yhteiseen juhlaan.

Suomalaisesta messusta on tullut nopeasti klassikko. Monet sen lauluista löytyvät useista laulukirjoista ja eri artistien äänitteiltä. Kymmenet musiikkiryhmät ja kuorot ovat työstäneet omia versioitaan teoksesta sekä konsertti- että jumalanpalvelustoteutuksina.

Sävellys ja ohjaus: Lasse Heikkilä
Juhlapuhuja: Tommy Hellsten
Juontaja: Keijo Leppänen
Esiintyjät: Kansanmusiikki- ja tanssiryhmä Valkia, Pauliina Pakkala, Matti Heinivaho, Heikki Hela, Helmi Hollström ja Harjun kamarikuoro.


Tuotanto Tampere-talo


Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liput

Alk. 32 €, opisk. ja eläkel. 27 €

 

Linkit

Kotisivu: suomalainenmessu.fi/


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 28.11.2016