The Super Sound of Videogames 2

Quinsonitus vs. Takomo Percussion 

  • Pe 4.9. klo 19 Iso sali
Saana Iljin (piano), Emmi Salmi (viulu), Pasi Bergman (sähkökitara)

Mitä saadaan kun kootaan Tampere-talon isoon saliin kaksi energistä kokoonpanoa, pelaajayhteisön suosikkibiisit, nörttivitsit ja musiikillinen kaksintaisteluteema?

Turkulainen vaski- ja lyömäsoitinkokoonpano Quinsonitus ja Turun oopperakuoro esittivät keväällä 2013 Suomen ensimmäisen klassisin soittimin toteutetun videopelimusiikin konsertin. Muutaman kymmenen hengen yleisötavoitteet ylittyivät ennakkomyynnissä minuuteissa, ja lopulta The Super Sound of Videogames päätyikin Helsingin Hartwall-areenalle Assembly Summer 2013 -tietokone-festivaalin pääesiintyjäksi.

Suuren suosion myötä pelimusiikkikonserteista kiinnostuivat myös muut orkesterit Suomessa, ja sen jälkeen bittimusiikkia ovat esittäneet mm. Turun, Tampereen, Helsingin ja Kuopion kaupunginorkesterit sekä Vantaan viihdeorkesteri.

The Super Sound of Videogamesin tekijät eivät kuitenkaan ole jääneet lepäämään laakereilleen. Toisessa osassa otetaan ensimmäistä kertaa Suomessa mukaan pelaajayhteisö jo heti suunnitteluvaiheessa, ja pelimusiikin ystävät saavatkin ehdottaa konserttiin omia suosikkisävelmiään Facebookissa huhtikuun loppuun saakka ja keskustella niistä muusikoiden kanssa.

Toinen uusi elementti on koko pelaamisen perusidean tuominen yhä vahvemmin konserttiin mukaan, ja tämä on mahdollista kun lavalle otetaan Quinsonituksen lisäksi kovaa nousua tekevä tamperelainen Takomo Percussion -lyömäsoitinyhtye. Kaksi energistä ja taitavaa kokoonpanoa muodostavat yhden isomman kokoonpanon, ja välillä kisaavat keskenään kunnon taistelupelin hengessä. 

Quinsonituksen ja Takomo Percussionin lisäksi Tampere-talon konsertissa ovat mukana mm. Giana Sisters -soolollaan valloittanut pianisti Saana Iljin, ja Franz Liszt -akatemiassa opiskellut viulisti Emmi Salmi.

Luvassa on siis monipuolinen show, energistä soittoa, välispiikkejä nörttikulttuurin uumenista, Tampere-talon upea tunnelma sekä tietysti kaksi settiä huolella valikoituja pelimusiikkihelmiä aina kulttimainetta nauttivista Commodore 64 -klassikoista uutuuspeleihin.

Tuotanto: Taideosuuskunta Mekkala ja Tampere-talo

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liput

Alk. 30 €, opiskelijat ja eläkeläiset 25 €

 

Katso avaustraileri

Katso elokuun traileri

Liity tapahtumaan Facebookissa

Tapahtuman oma nettisivu

Quinsonitus 

Takomo Percussion

Taideosuuskunta Mekkala


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 11.08.2015