Kulttuurin superviikko Tampere-talossa: Tero Saarisen uutuusteos, satuoopperoiden maailmanensi-ilta ja talon synttäriesitys

Tiedote 3.9.2015
Julkaistavissa heti 

Syyskuun viimeisen viikon käynnistää 21.9. Tero Saarinen Companyn ylistetty Morphed. Tapahtumaviikko jatkuu suomalaisiin kansansatuihin pohjautuvilla satuoopperoilla, jotka ohjaa Helena Rängman. Lavalla nähdään mm. bassobaritoni Juha Uusitalo. Viikon huipentaa 25.9. talon 25-vuotisjuhlavuoden esitys Kesäyön uni, joka yhdistelee musiikkia, nykytanssia ja puheteatteria.

Miehisyyden ja ihmisyyden moninaisuutta käsittelevä Morphed on koreografi Tero Saarisen uusin teos kahdeksalle miestanssijalle. Niin kriitikot kuin yleisönkin vakuuttaneen teoksen musiikkina kuullaan Esa-Pekka Salosen kolme sävellystä Concert etude for solo horn (2000), Foreign Bodies (2001) ja Violin Concerto (2009). Musiikki vaihtelee koreografian tapaan brutaalin aggressiivisesta pehmeään.

Elokuussa 2014 kantaesitetty Morphed on audiovisuaalinen kokonaiselämys, jossa on Saarisen luottovisualisti Mikki Kuntun lisäksi ensi kertaa mukana muotisuunnittelija Teemu Muurimäki.

Satuoopperoissa nimekäs työryhmä

Tampereen kamarioopperayhdistyksen tilaamat satuoopperat, Taikapuu ja Maailmanloppua paossa, kantaesitetään 24. ja 27.9. Ne tarjoavat koko perheelle kansanperinnettä nykyoopperan muodossa. Ohjaajana on näyttelijänä, laulajana ja tanssijanakin tutuksi tullut Helena Rängman, joka ohjaa oopperaa nyt ensimmäistä kertaa. Taikapuun musiikin on säveltänyt Minna Leinonen ja Maailmanloppua paossa -teoksen Paavo Korpijaakko. Libreton on kirjoittanut näyttelijä-laulaja Susanna Haavisto.

Musiikki on melodista ja kaunista, ja tarinoiden roolihahmot lempeitä. Maailmaloppua paossa -tarinan karhupuvusta kömpii esiin maailman oopperalavoja vuosikaudet kiertänyt bassobaritoni Juha Uusitalo.

Tampere-talo viettää synttäreitään Kesäyön unessa

Talo kutsuu yleisön juhlimaan 25-vuotissynttäreitään 25.9. Illan esitys on kujeileva ja romanttinen uustulkinta Shakespearen näytelmäklassikosta, ja se yhdistelee klassista musiikkia, tanssia ja puheteatteria ennen kokemattomalla tavalla. Mendelssohnin Kesäyön unelma luo tunnelmaa nuorten öiselle piknikille, ja luonto puhuu Sibeliuksen Myrskyn äänellä. Musiikista vastaa Tampere Filharmonia Erkki Lasonpalon johdolla. Sovitus ja ohjaus ovat Marika Vapaavuoren ja koreografia Anniina Kumpuniemen käsialaa.

Tampere-talon virallinen vihkiäistilaisuus pidettiin 29.9.1990. Tuolloin yleisöä viihdytti nyt jo edesmennyt maailmankuulu musiikkikomiikan legenda Victor Borge.

Bisnes ja kulttuuri rikkoo rajoja

Tapahtumaviikolla talossa kohtaavat myös Pirkanmaan kulttuurialan ja elinkeinoelämän vaikuttajat. Bisnes ja kulttuuri -tapahtumassa 21.9. pääpuhujina ovat Anne Berner, Katleena Kortesuo, Irma Optimisti ja Iiris Autio.

Lisätietoja, haastattelupyynnöt ja pressiliput

Tiedottaja Anne Sivula, Tampere-talo, puh. 03 243 4250, anne.sivula@tampere-talo.fi

Ma 21.9. klo 11-15 Sorsapuistosali
Bisnes ja kulttuuri 2015
Uskallatko rikkoa rajoja?

Ma 21.9. klo 19 Iso sali
Tero Saarinen Company: Morphed
Pressikuvat: http://www.tampere-talo.fi/gallery/press/morphed/104
Morphedin traileri: https://vimeo.com/album/2262342/video/104306419

To 24.9. klo 18 ja su 27.9. klo 15 Pieni sali
Satuoopperat: Taikapuu ja Maailmanloppua paossa
Pressikuvat: http://www.tampere-talo.fi/gallery/press/satuoopperat/104

Pe 25.9. klo 19 Iso sali
Kesäyön uni - näytelmä ja musiikki
Tampere-talon 25-vuotisjuhlaesitys
Pressikuvat: http://www.tampere-talo.fi/gallery/press/kesayonuni/104 

 

 


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 03.09.2015