SWR sinfoniaorkesteri Stuttgart

Kevään odotettu orkesterivieras Saksasta 
Tähtisellisti Sol Gabetta
Venäläismaestro Vasili Sinaiski 

  • Maanantai 15.5.2017 klo 19

Tampere-talon kevään 2017 odotettu kansainvälinen orkesterivieras tulee Saksasta. Ensimmäistä kauttaan soittavan SWR sinfoniaorkesteri saa solistikseen tämän hetken kysytyimmän sellotaiteilijan Sol Gabettan, joka tulkitsee Edward Elgarin rakastetun sellokonserton. Konserttia johtaa aikansa tunnetuin venäläismaestro Vasili Sinaiski. 

SWR sinfoniaorkesteri perustettiin tämän vuoden alussa, kun maineikkaat Stuttgartin sekä Freiburgin ja Baden-Badenin radio-orkesterit yhdistyivät. Kotimaassaan ”superorkesteriksi” kutsuttavassa kokoonpanossa yhdistyvät molempien orkestereiden 70-vuotinen historia ja vahva keskieurooppalainen musiikkiperinne.  

Argentiinalaissyntyinen Sol Gabetta (s. 1981) on tämän hetken ehdottomasti nimekkäin nuori sellotaiteilija. Lukuisia palkintoja saanut ja mainetta niittänyt taiteilija on esiintynyt ympäri maailmaa, mm. Los Angelesin, Philadelphian ja Lontoon filharmonikkojen sekä tunnettujen saksalaisorkestereiden, kuten Berliinin ja Münchenin filharmonikkojen solistina.

Vasili Sinaiski on venäläisen koulukunnan kiistaton mestari ja legendaarisen Ilya Musinin oppilas. Sinaiski kuuluu venäläisen kapellimestaritradition tunnetuimpiin jatkajiin. Hänet nähdään säännöllisesti huippuorkestereiden kuten Clevelandin ja Los Angelesin sinfoniaorkestereiden sekä Lontoon filharmonikkojen vieraana. 

Ensimmäisellä kaudellaan SWR sinfoniaorkesteri kiertää ahkerasti sekä kotimaassaan että Euroopassa. Tampere-talon konsertti on ainoa mahdollisuus kuulla tätä vastaperustettua orkesteria Suomessa. Kauden ohjelmistossa on kaikkiaan 91 sinfoniakonserttia ja 15 kamarikonserttia. Orkesteri soittaa runsaasti nykymusiikkia, ja ensimmäisellä kaudella kuullaan huikeat 13 kantaesitystä. 

Tuotanto Tampere-talo 

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liput

40/55/65 €, eläkel. 35/45/55 €, opisk. 25 €

Musiikkia&Makuja-paketti 75/90/100 €

Ohjelmisto

  • Zoltán Kodály: Galantalaiset tanssit
  • Edward Elgar: Sellokonsertto e-molli op 85
  • Johannes Brahms: Sinfonia nro 3 f-molli op 90

 


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 24.03.2017