Tampere-talo kasvaa ja komistuu

Itsenäisyyden juhlavuoden suurin
kulttuurirakentamisen hanke suomessa

Vuosi 2015

Tampere-talon uudistus- ja laajennustyöt käynnistyivät kesäkuussa, kun uusia kokous- ja monitoimitiloja alettiin rakentan päätalon ja Sorsapuistosalin väliin, Kalevantien ja Viinikankadun kulmaukseen. 

Rakennustöiden takia talon pihassa on poikkeusjärjestelyt aina huhtikuuhun 2017 saakka. Kulku portaita pitkin Kalevantielle on rakentamisen takia suljettu ja pihassa on rajallisesti pysäköintitilaa. Parkkipaikkoja on käytössä vain Kalevantien suuntaisesti olevat 27 parkkipaikkaa, joista kolme on invapaikkoja. Lue lisää pysäköinnistä pihassa 

Vuosi 2016

Uudet kokous- ja monitoimitilat valmistuivat toukokuun lopulla. Tiloissa on laadukas ja näyttävä huomisen esitystekniikka sekä muunneltava valaistus.

Maestro

Talon uusi lippulaiva, 230-paikkainen auditorio ja monitoimitila Maestro, kohoaa 3. kerroksessa. Lisäpaikkoja tilaan saadaan tuoliriveillä. Teleskooppikatsomo tekee tilasta helposti muunneltavan. Katsomon voi kasata, jolloin tilaan voi kattaa esimerkiksi cocktail-tilaisuuden tai illallisen. Tällöin sinne mahtuu jopa 300‒400 ihmistä, kun mukaan laskee myös Maestron edessä olevan lämpiön. 

Maestron vetovoima on lähes 9 metriä korkea, koko seinän levyinen näkymä Sorsapuistoon ja Sorsalammelle.

Duetto 1 + 2 sekä Riffi

Toisessa kerroksessa sijaitsee moderni, 400 hengen tasalattiainen tila Duetto 1 + 2, joka voidaan jakaa kahdeksi 200-paikkaiseksi monitoimitilaksi. Samassa kerroksessa on myös 30-50 osallistujalle soveltuva pienkokoustila Riffi.

Muumeille oma uusi koti

Kesällä 2016 ryhdyttiin remontoimaan tiloja Muumimuseon käyttöön. Museo tulee Rondona ja Studiona tunnettuihin tiloihin, jotka ovat jo poistuneet talon kokous- ja tapahtumakäytöstä. Museolle on tilaa kaikkiaan noin tuhat neliötä. Museoon tulee oma sisäänkäynti talon sisältä. 

Muumimuseossa on esillä Tampereen kaupungin ja Tampereen taidemuseon vuonna 1985 Tove Janssonilta saamia kuvitusoriginaaleja. Lisäksi museossa on Tove Janssonin puolison Tuulikki Pietilän rakentamia kolmiulotteisia kuvaelmia. Näyttelykäsikirjoitus pohjautuu Janssonin muumikirjoihin, ja se noudattaa tarinoiden kronologiaa. 

Lue lisää Muumimuseosta museon omilta sivuilta

Myymälän ja making of muumimuseo -näyttelyn avajaiset marraskuussa 

Aula-, ravintola- ja kahvilatiloja alettiin uudistaa kesällä 2016. Talon uusi myymälä Tampere-talo Shop avautui 1.11. Myymälässä on tarjolla mm. muumituotteita ja suomalaista designia. Marraskuussa talossa avautui myös Muumimuseon rakentamisesta ja muutosta kertova Making of -näyttely sekä Muumimuseon lukukirjasto. 

Myymälä, lukukirjasto ja näyttely ovat avoinna arkisin klo 9-18 ja aina kun talossa tapahtuu. Myymälä aukeaa viikonloppuisin 2 tuntia ennen tapahtumia ja on auki tapahtumien ajan.

Lue lisää näyttelystä

Lue lisää myymälästä

Lue lisää lukukirjastosta

RAVINTOLA- JA KAHVILATILAT UUDISTUVAT - tuhto avautui helmikuussa 2017

Royal Ravintolat aloitti talon uutena ravintolakumppanina vuoden 2016 alussa. Yhteistyön myötä taloon tulee uusia ja laadukkaita ravintola- ja kahvilakonsepteja. Taloon hartaasti odotettu a la carte -ravintola Tuhto avautui asiakkaille viimein 10. helmikuuta. Uudet tilat kasvattavat asiakaspaikkojen määrä ja ryhmäruokailulle tulee lisää tilaa.

Ravintola Tuhto avataan helmikuussa 2017

Vuosi 2017

Uudistuneen Tampere-talon ja Muumimuseon avajaisia vietetään lauantaina 17.6.2017.

Museon avautumisen myötä Tampere-talon vuosittaisen kävijämäärän odotetaan kasvavan 355 000:sta 420 000:een.

Kuvat: ylhäällä Maestro, alhaalla Duettojen ja Riffin lämpiötila (kuvaaja: Janne Viinanen) sekä havainnekuva tulevasta pääaulasta.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Paulina Ahokas, puh. 040 5511 551, paulina.ahokas@tampere-talo.fi  
Kongressipäällikkö Leena Sulonen, puh. 03 243 4110, leena.sulonen@tampere-talo.fi  
Kiinteistöpäällikkö Marko Koivisto, puh. 03 243 4238, marko.koivisto@tampere-talo.fi

Kokoustiedustelut ja varaukset

puh. 03 243 4800, myyntipalvelu@tampere-talo.fi

Lue lisää: Kokoukset ja kongressit Tampere-talossa


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 27.02.2017