LIIKE: Hengitys - tanssi - energia

 

Tampere Chamber Music 2017 -festivaalin avauskonsertti

  • To 19.1. 2017 klo 19 Pieni sali


Hyvinvointi- ja kamarimusiikkifestivaali Tampere Chamber Music 2017 järjestetään Tampereella 19.-22. tammikuuta. Tapahtuma on osa Suomi 100 –juhlavuotta.

Tampere Chamber Music 2017 -festivaali yhdistää ainutlaatuisella tavalla hyvinvoinnin ja musiikin. Neljän päivän festivaali rakentuu konserteista, soittajien hyvinvointiin keskittyvästä klinikkatyöskentelystä, luennoista ja kamarimusiikin mestarikursseista.

Tapahtuman avaavassa konsertissa Tampere-talossa teemana on hengitys, kaiken liikkeen ja energian edellytys. Konsertissa kuullaan mm. Maurice Ravelin, Sergei Rahmaninovin ja César Franckin musiikkia ja nähdään Minna Tervamäen tanssiesitykset. Musiikkia esittävät ulkomaiset ja kotimaiset huippunimet: sellisti Robert Cohen, viulistit Yuval Gotlibovich, Priya Mitchell ja Minna Pensola, pianistit Roope Gröndahl ja Heini Kärkkäinen, sekä saksofonisti Jukka Perko ja kitaristi Jarmo Saari.

Konsertin ohjelma

Maurice Ravel: Sonaatti viululle ja sellolle
Minna Pensola, Robert Cohen

Sergei Rahmaninov: Sinfoniset tanssit op. 45
Heini Kärkkäinen, Roope Gröndahl, Minna Tervamäki

Väliaika

Astor Piazzolla: Etydi nro 3    
Priya Mitchell

Jukka Perko: Hetken soitto
Jukka Perko, Jarmo Saari, Minna Tervamäki

César Franck: Pianokvintetto f-molli
Priya Mitchell, Minna Pensola, Yuval Gotlibovich, Robert Cohen, Heini Kärkkäinen

Taiteellinen johtaja Heini Kärkkäinen


Festivaalin taiteellinen johtaja Heini Kärkkäinen kuvailee esityksiä seuraavasti:

Ravelin Sonaatti viululle ja sellolle aloittaa nelipäiväisen kiehtovan matkan musiikin ja hyvinvoinnin äärelle.

Rahmaninovin Sinfoniset tanssit kahden pianon upeana sovituksena tuo lavalle orkestraaliset värit upean Minna Tervamäen tanssin kera.

Piazzollan unelmatulkitsija, maaginen Priya Mitchell aukaisee energiavirrat ja vie meidät hetkeksi pois talven kylmyydestä.

Jukka Perkon, Jarmo Saaren ja Minna Tervamäen yhteisteos Hetken soitto tapahtuu sellaisenaan vain yhden kerran. Mihin liike viekään juuri sinä päivänä.

Täysipainoinen konsertti päättyy vahvaan tunnepitoiseen Franckin Pianokvintettoon, jonka emotionaalinen jännite ja syvä kauneus lataavat energiavarat.

Festivaalin tavoite

        
Heini Kärkkäinen kertoo festivaalin tavoitteena olevan paitsi luoda inspiroivia konsertteja myös mm. vahvistaa nuorissa taiteilijoissa henkistä kypsymisprosessia.

Halusin luoda festivaalin, jossa sukelletaan juuri niihin asioihin, jotka muusikoiden hyvinvointia uhkaavat ja vaikeuttavat, ja mitkä ovat ne keinot joilla voisi vahvistaa omaa jaksamistaan ja miten luoda sellaista vahvuutta, ettei mediakeskeisen tuotteistamisen keskellä menettäisi omia arvojaan vaan voisi kulkea mukana hyvää tuoden.

Kutsuin tämän vuotiselle festivaalille joukon ihmisiä jotka minulle merkitsevät jotain aivan erityistä, ja joiden välillä toteutuu juuri se kuvaamani liike, hengitys, energia, ja vaistot, jotka ohjailevat liikettä. Ja se välittävä sydän, jonka voima hoitaa kuulijoita.         

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liput

25 €, eläkel. 18 €, opisk. 15 €


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 17.01.2017