Tampere-talo ja Royal Ravintolat yhteistyöhön: Tampereelle uusia ravintoloita

Mediatiedote 
Embargo ke 2.12.2015 klo 5:00 

Suomen vetovoimaisin kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talo ja ravintola-alan suurin yksityinen yrityskokonaisuus Royal Ravintolat yhdistävät voimansa vuodenvaihteessa. Yritykset ovat tehneet yhteistyösopimuksen ravintolatoiminnan aloittamisesta, minkä seurauksena Tampere-taloon tulee uusia ja laadukkaita ravintola- ja kahvilakonsepteja. Ensimmäinen niistä avataan marraskuussa 2016.Kyseessä on Royal Ravintoloiden ensimmäinen ravintolakokonaisuus Helsingin ulkopuolella.

Kumppanuus Royal Ravintoloiden kanssa liittyy Tampere-talossa parhaillaan käynnissä olevaan toiminnalliseen uudistushankkeeseen ja on merkittävä panostus talon tulevaisuuteen. Talo käynnisti viime kesänä mittavat laajennustyöt ja remontin, joiden yhteydessä uudistetaan ja rakennetaan ravintola-, kahvila- ja aulatiloja sekä kokous- ja monitoimitiloja. Uuden laaturavintoloistaan tunnetun kumppanin kanssa talo kehittyy palvelemaan entistä suurempia kulttuuri- ja kongressivierasjoukkoja sekä myös kaupunkilaisia ravintolatarpeineen. Taloon remontoidaan myös uudet tilat Tampereen Muumimuseon kansainvälisesti merkittäville taideaarteille. Muumimuseo avautuu Tampere-talossa toukokuussa 2017, ja sen tavoitteena on kasvattaa talon vuosittaista kävijämäärää 355 000 kävijästä 420 000 kävijään.

Royal Ravintolat kehittää Tampere-taloon uudenlaisia, talon toimintaan ja keskeiseen asemaan sopivia ravintola- ja kahvilakonsepteja. Näistä ensimmäinen avautuu asiakkaille marraskuussa 2016. Kaikki uudet ravintolapalvelut ovat valmiina uuden Tampere-talon ja Muumimuseon toukokuussa 2017 vietettäviin avajaisiin mennessä.

‒ Tampere-talosta tulee uudistusten myötä entistäkin vetovoimaisempi, kaikille kaupunkilaisille ja vieraille avoin kulttuuri- ja tapahtumakeskittymä, jossa tarvitaan alati kehittyviä, laadukkaita ja monia eri kohderyhmiä palvelevia ravintolapalveluita. Siksi päätimme partneroitua Suomen laadukkaimman ravintolatoimijan kanssa. Royal Ravintoloiden osaaminen ja laatu niin tilausravintoloissa kuin maamme arvostetuimpien ravintoloiden ja kahviloiden operoinissa ovat omaa luokkaansa. Meille molemmille tärkeintä on asiakkaan kokema arvo sekä laatu ja heidän tinkimätön palvelunsa hyvällä henkilöstöllä. Royal Ravintolat oli meille selkeä valinta, sanoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Royal Ravintoloille Tampere-talo on merkittävin avaus pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Ravintolayhtiössä nähdään, että yhteistyö Pohjoismaiden suurimman konsertti- ja kongressikeskuksen kanssa osuu yrityskulttuurin ytimeen.

‒ Tampere on yksi Suomen ruokapääkaupungeista, ja Tampere-talo
tapahtuma- ja kulttuuri-instituutiona omaa luokkaansa. Tampere-talo on pohjoismaisessa mittakaavassakin palkittu laatu- ja asiakastyytyväisyysjohtaja, jonka arvot osuvat täydellisesti yhteen Royal Ravintoloiden kulttuurin kanssa. Meille on kunnia-asia ja upea mahdollisuus olla mukana tekemässä Tampere-talon kunnianhimoista tulevaisuutta kaupunkilaisten elämysten eteen, kertoo Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström.

Tampere-talon ravintolat tullaan rakentamaan viihtyvyys edellä, laadusta ja mausta tinkimättä. Ravintolat tulevat sisällössään hyödyntämään talon asemaa kaupungin johtavana kulttuurikeskuksena, ja niissä tullaankin näkemään ja kuulemaan elävää musiikkia, teatteria, taidetta ja muuta esittävää kulttuuria.

Lisätietoja ja haastattelut

Tampere-talo: Paulina Ahokas, toimitusjohtaja, puh. 040 5511 551 (ti 1.12. tavoitettavissa klo 18.30-21.00, ke 2.12. tavoitettavissa klo 7.00-8.00, klo 11.00-11.45 ja klo 15.30 eteenpäin)

Royal Ravintolat: Aku Vikström, toimitusjohtaja, puh. 050 524 9445

Pressikuvat toimitusjohtajista: www.tampere-talo.fi/gallery/tapahtumat/Ravintolakumppanuus/104

www.royalravintolat.com

www.tampere-talo.fi/talouudistuu

Royal Ravintolat

Royal Ravintolat on alansa suurin yksityinen yrityskokonaisuus, johon kuuluvat emoyhtiö Royal Ravintolat Oy sekä sen tytäryhtiö Royal Konseptiravintolat Oy. Toimipisteitä ovat 32 ravintolaa 25 eri toimipisteessä ja Konseptiravintoloiden 16 Hanko Sushi -ravintolaa eri puolilla Suomea. Nämä yhdessä työllistävät Helsingissä yli 700 henkilöä. Liikevaihtotavoite vuodelle 2015 on noin 80 miljoonaa euroa. Kesällä 2015 Konseptiravintolat avasi uuden oman meksikolaisravintola Ahoritan Helsingin Kluuviin ja Jumboon sekä ensimmäisen Pizzariumin Kluuviin Turussa sijaitsevan lisäksi.

Tampere-talo Osakeyhtiö

Tänä vuonna 25-vuotisjuhlavuottaan viettävä Tampere-talo on ohjelmistoltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus. Talo tuottaa vuosittain 700 erilaista tapahtumaa, mm. balettivierailuja, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, erilaisia messutapahtumia, kokouksia, konferensseja, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja. Talossa vierailee vuosittain 355 000 kävijää, ja historiansa aikana siellä on vieraillut 6,89 miljoonaa erillistä kävijää. Tampere-talon liikevaihto ja muut tuotot olivat vuonna 2014 yhteensä 13,4 miljoonaa euroa. Käynnissä olevan toiminnallisen uudistushankkeen myötä Tampere-taloon rakennetaan 2900 neliömetriä uutta tilaa, ja nykyistä tilaa uudistetaan ja muutetaan uuteen käyttötarkoitukseen 2650 neliömetriä. Tove Janssonin yli 2000 originaaliteoksesta koostuva, maailman ainoa ja ensimmäinen Muumimuseo avataan näissä tiloissa toukokuussa 2017. Uudistushankkeen yhteydessä taloon rakennetaan myös uusia tapahtumatiloja, uusia ravintolapalveluita sekä mm. Tove Janssonin kirjallisesta tuotannosta koostuvat lukukirjasto. Tämä kokonaisuudessaan 20 miljoonan euron investointi on itsenäisyyden juhlavuoden suurin kulttuurirakentamisen hanke Suomessa.


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 02.12.2015