Tampere-talon uudet tapahtumatilat ensimmäinen vaihe itsenäisyyden juhlavuoden suurimmassa kulttuurihankkeessa Suomessa

Talo hakee kasvua ja tähtää Suomen kiinnostavimmaksi tapahtumapaikaksi 

Mediatiedote 27.5.2016
Julkaisuvapaa

Kongressi- ja kulttuurikeskus Tampere-talo Oy käy läpi 25-vuotisen historiansa merkittävintä murrosta. Talo hakee tulevina vuosina liikevaihdon ja kävijämäärän kasvua. Kilpailukykyä vahvistavat tänään perjantaina 27.5. avattavat uudet tapahtumatilat, syksyllä valmistuvat ravintolat ja myymälä-aulapiste sekä Muumimuseo, joka avautuu itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi toukokuussa 2017. Kokonaisuudessaan lähes 22 miljoonan euron toiminnallinen uudistushanke tukee Tampereen voimakasta kehitystä ja vetovoimaa.

Tampere-talon tehtävä on osaltaan lisätä Tampereen vetovoimaisuutta Suomen kiinnostavimpana kaupunkina. Uudistusten myötä talo pystyy järjestämään entistä enemmän yhä suurempia tapahtumia sekä palvelemaan monipuolisesti vielä nykyistäkin laajempaa asiakaskuntaa. Tampere-talo on jo nyt asiakasmäärässä mitattuna Suomen suurin kulttuuri- ja kongressikeskus 350 000 vuosikävijällä. Kokous- ja kongressialan valtakunnallisessa asiakastyytyväisyystutkimuksessa talo on saavuttanut kärkipaikan jo seitsemän kertaa peräkkäin.

‒ Hyvään tilanteeseen ei kuitenkaan ikinä pidä tuudittautua. Maailma ympärillämme muuttuu kiihtyvään tahtiin ja Tampereelle muuttaa jatkuvasti uusia asukkaita. Kaupunkiin syntyy uusia palveluita ja valtakunnallisesti ja kansainvälisesti kiinnostavia uudiskohteita, kuten viimeisimpänä Kansi ja Areena -hanke, toteaa Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

‒ Päätimme lähteä aktiivisesti kehittämään ja rakentamaan uutta Tampere-taloa asiakkaidemme kanssa. Uudistus on toteutettu sekä nykyisten että tulevaisuuden asiakkaiden toiveita ja tarpeita silmälläpitäen. Uskomme, että tästä syntyy yhteistyössä Tampere-talo Osakeyhtiön, Tampere Filharmonian ja Muumimuseon kanssa kokonaisuus, joka vahvistaa edellytyksiämme entisestään Suomen kiinnostavimpana kongressi-, tapahtuma- ja kulttuurimatkailun kohteena, Ahokas iloitsee.

Tampere-talo Osakeyhtiö tekee miljoonainvestoinnit yhdessä omistajansa Tampereen kaupungin sekä kumppaneittensa kanssa vuosina 2015‒2017. Ensimmäinen askel kohti tulevaisuuden Tampere-taloa otetaan tänään perjantaina 27.5., kun talon kolme uutta kokous- ja tapahtumatilaa, Maestro, Duetot ja Riffi, avautuvat uudisosassa.

Liikevaihto ja tulovaikutukset kasvuun

Tampere-talo katsoo tällä hetkellä vuoteen 2018. Päiväkävijöiden määrää halutaan lisätä viime vuonna saavutetusta kaikkien aikojen ennätyksestä 350 000:sta 420 000:een. Kasvavien asiakasvirtojen on määrä nostaa matkailutuloa ja kasvattaa talon tulovaikutuksia Tampereen talousalueelle 35 miljoonasta eurosta 45 miljoonaan. Tavoitteen saavuttamisessa ovat mukana valtakunnalliset ja alueelliset kumppanit. Talon kokous- ja kongressitoiminnan osuus 35 miljoonasta oli yksinään 18 miljoonaa.

‒ Talo rakentaa uudistuksia hyvälle pohjalle. Liikevaihto on kasvanut keskimäärin 8 prosenttia viimeisen neljän vuoden aikana. Vuoden 2015 liikevaihto oli 8 miljoonaa euroa ja tulos 400 000 euroa. Koko liikevaihto mukaan lukien kaikki tuotot kohosivat 13,5 miljoonaan. Tuottoihin lukeutuu mm. Tampereen kaupungilta saatu 1,26 miljoonan euron toiminta-avustus, joka on enää vain noin 11 prosenttia koko liikevaihdosta, Ahokas toteaa.

Kokous- ja kongressiliiketoiminta on edelleen talon keskeinen kivijalka ja menestystekijä. Vuosista 2016 ja 2017 on tulossa ennätyksellisen hyviä, mikä johtuu mm. lukuisista itsenäisyyden juhlavuoden suurtapahtumista. Merkittävää asiakasvirtaa tuovat myös isot kansainväliset konferenssit, joita on varmistunut kaikkiaan 11 sekä tälle että ensi vuodelle.

LIITE Lukuja ja lisätietoja uusista kokous- ja tapahtumatiloista, kokous- ja kongressibisneksen merkityksestä ja tulovaikutuksista Tampereen seudulle sekä talon tulevista uudistuksista.

Lataa lehdistökuvat ePressissä olevasta tiedotteesta

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Paulina Ahokas, puh. 040 5511 551, paulina.ahokas@tampere-talo.fi

Kongressipäällikkö Leena Sulonen, puh. 0500 621 525, leena.sulonen@tampere-talo.fi

Tampere-talon vuosikertomus 2015

Tampere-talon tilakartta


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 07.06.2016