Nuorisomusikaali Virgo 20 vuotta – Rakkautta vaan!

Nuorisomusikaali Virgo 20 vuotta – synttäribileet!

  • Su 19.11. klo 19 Sorsapuistosali

Virgon 20-vuotissynttäribileissä nähdään parhaita paloja huikean suosion saavuttaneesta nuorisomusikaalista. Mukana ikimuistoisessa illassa on useita alkuperäisiä virgolaisia. Illassa nähdään katkelmia musikaalista, nautitaan musiikista, kurkistetaan Virgon kulisseihin ja muistellaan upeaa, kansainvälistäkin huomiota saanutta musikaaliprojektia.


Nuorisomusikaali Virgo sai ensi-iltansa 20 vuotta sitten, 19.11.1997.

Tampereen Teatterin, Tampereen kaupungin, Pirkanmaan Oppisopimustoimiston ja Hämeen työvoimapiirin yhteistyöprojekti työllisti peräti 120 nuorta mm. työmarkkinatukijakson ja oppisopimuskoulutuksen kautta. Virgo valittiin yhdeksi Euroopan parhaimmaksi nuorison ja eritoten syrjäytymisuhan alla olevien nuorten työllistämisprojektiksi vuonna 1998 ja sitä käytiin esittelemässä Brysselissä asti.

Virgon tavoitteena oli antaa nuorelle mahdollisuus tutustua työelämään mielekkään tekemisen, oppimisen ja kokemisen kautta. Nuoret itse osallistuivat projektin tekemiseen alusta asti ja vaikuttivat lopputulokseen omalla työpanoksellaan. Oman työn kädenjälki ja samalla vastuu tekemisistään opetti määrätietoiseen työskentelyyn. Projekti tarjosi nuorille monen alan työtehtäviä oman elämänsuunnan tai jopa työuran löytämiseksi: lavastus-, valo-, ääni-, puvustus-, maskeeraus-, markkinointi-, ja lavaesiintymistehtävistä.

Puolet nuorista koe-esiintyi näyttelemisen, laulamisen ja tanssin tehtäviä varten. Toinen puoli valittiin sekä koko Rollikka-hallin remontoimiseen ja muuntamiseksi teatteriksi että esiintymislavan ja lavastuksen tekemiseen. Ilmastointiremontti ja koko viemäröinnin rakentaminen kuuluivat myös näihin. Lisäksi valittiin ryhmä nuoria puvustusta valmistamaan sekä oman ryhmänsä lipunmyyntiin, sponsorihankintaan ja markkinoimaan produktiota yleisölle. Osa lavastus- ja rakennustöihin osallistuneista nuorista siirtyi hallin valmistuessa valo- ja äänialan töihin. Joillekin musikaalin toteuttamiseen osallistuneista nuorista Virgo oli ensikosketus työelämään ja todella moni myös löysi Virgon kautta uuden suunnan sekä työuran.

Virgon alkuperäinen suunnitteluryhmä:
HEIKKI SALO Käsikirjoittaja
HEIKKI PAAVILAINEN Ohjaaja
COSTELLO HAUTAMÄKI Säveltäjä
LIZZ SANTOS Lavastaja
NIINA PASANEN Pukusuunnittelija
ARI NUMMINEN Koreografi
JUKKA KAVÉN Äänisuunnittelija
ESA KYLLÖNEN Valosuunnittelija
ILPO HAKALA Tuotantopäällikkö

Tuotanto Tampere-talo

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liput

Seisomapaikka 20 €
Istumapaikka 29 €
Illallisbuffee 55 €, sis. buffet ja esitys


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 11.05.2017