Tampere-talo

Aulaklubi

Aulaklubin kevätkausi käyntiin 5.2. Katso koko ohjelma:

 

HELMIKUU

5.2. Arto Kumanto
Arto Kumanto avaa Aulaklubin kevätkauden tyylikkäällä lounge jazz -pianokonsertilla.

7.2. Rautavaaraa Kaiholla
Nimensä mukaisesti Rautavaaraa Kaiholla -trio esittää Aulaklubilla setillisen Tapio Rautavaaran musiikkia legendaarista laulajaa muistellen.

12.2. Tampereen Ukuleleorkesteri
Tampereen Ukuleleorkesteri on viihdyttävä ja hyväntuulinen orkesteri, jossa on peräti 30 ukulelen lisäksi myös paljon muita soittimia ja loistavat laulusolistit. Orkesteri osaa niin tunnelmoida tyylikkäästi kuin pistää rennosti tanssijalkaa vipattamaan. Ukulelen veikeä sointi tarjoaa kuulijoille aurinkoisen elämyksen.

19.2. Kirkkomusikanttien konsertti
Kirkkomusikanttien konsertti lapsille ja lapsiperheille. Eri soitinryhmät esittäytyvät hienossa kokoperheen muskarikonsertissa.

21.2. Miiru Millisentti ja Komppikoirat
Aulaklubin supersuositut lastenkonsertit saavat jatkoa, kun Miiru Millisentti ja Komppikoirat tuo eläimellisen musiikkishow’n Tampere-talon aulaan juuri ennen ison salin lastenkonserttia. HUOM! Alkamisaika poikkeuksellisesti jo 17:00.

28.2. Petri Seppä & Dark Reindeer: “Kortto”
“Kortto” (Hulttio, hävytön ihminen, paha, käytetään myös kirosanana.) Helmikuun päätteeksi Aulaklubilla koetaan sykähdyttävää psykedeliaa. Dark Reindeer -taidekollektiivin esitys “Kortto” on musiikin, liikkeen ja näyttävät visuaalit yhdistävä taideperformanssi, joka vie yleisönsä moniaistilliselle matkalle.

 

MAALISKUU

5.3. Tietokirjallisuusilta: Feministisen pedagogiikan ABC
Alati monimutkaistuva ja moninaistuva yhteiskunta asettaa koulutukselle ja opetukselle paineita vastata erilaisten ihmisryhmien tarpeisiin. Miten esimerkiksi monesti haastavilta tuntuvia sukupuolta, seksismiä, rasismia ja muita vallankäytön muotoja koskevia teemoja voidaan integroida ohjaamisen tapoihin rakentavalla tavalla? Feministisestä pedagogiikasta ja sen tarjoamista välineistä ovat keskustelemassa kirjan toimittaja yliopistotutkija Hanna Ojala ja kirjaan kirjoittanut pitkän linjan feministipedagogi Marjo Vuorikoski.

12.3. Tanssiryhmä Mihrimah
Tanssiryhmä Mihrimah on tuonut itämaista tanssia tunnetuksi Pirkanmaalla jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Itämainen tanssi pohjautuu Egyptin ja Lähi-idän kansantanssiperinteeseen ja on saanut vaikutteita eri tanssilajeista, popista ja jopa Hollywood-elokuvista. Aulaklubilla Mihrimah esittää monipuolisen otoksen itämaisen tanssin eri tyyleistä.

13.3. The Outer Sonics
The Outer Sonics on tamperelainen porukka, joka tekee vahvaa nousua rock/pop/proge -kentille. Melodisella ja tarttuvalla laululla, tiukalla rytmillä ja korkeuksiin nousevilla sooloilla yhtye yhdistää menneen, nykyisen ja tulevan äänimaiseman.

14.3. PMO Soi! Lauluoppilaiden konsertti
Pmo Soi! on Pirkanmaan musiikkiopiston oppilaiden konserttisarja, jossa Aulaklubin kävijöitä hemmotellaan PMO:n eri soitinryhmien laadukkaalla taidemusiikin taitamisella. Maaliskuussa Tampere-talon Aulaklubin vieraana on Pirkanmaan musiikkiopiston lauluoppilaita.

23.3. Cosplay-muotinäytös
Cosplayaajat hämmästyttävät Aulaklubilla cosplaymuotinäytöksen merkeissä! Tervetuloa seuraamaan hahmojen kulkua catwalkilla, ja tutustumaan juontajien johdolla harrastuksen monipuoliseen maailmaan. Muotinäytös alkaa aulassa klo 16:00.

26.3. Tietokirjallisuusilta: Vanhanakin voi ajatella
Arvostettu ajattelija Antti Eskola pohtii elämän ja tunnetilojen merkitystä viimeiseksi jääneessä kirjassaan Vanhanakin voi ajatella. Eskola puntaroi samalla rohkeasti satavuotiasta Suomea ja sen yhteiskuntaa. Kirjasta ovat keskustelemassa professorit Marja Jylhä ja Juha Suoranta.

27.3. Kolja
Kolja soittaa duo-kokoonpanossa pääosin omia laulujaan, mutta mukaan mahtunee muutama napakka coverikin. Folk, pop, bluegrass ja blues ovat duon tyylilajeja, joiden välimaastossa sukkuloidaan sopivan sekaisin. Kimmo Ojala laulaa ja soittaa kitaraa, Jyrki Koivisto soittaa banjoa, mandoliinia ja kitaraa sekä laulaa myös.

 

HUHTIKUU

2.4. Valkeakosken jousiorkesteri
Valkeakosken musiikkiopiston jousiorkesteri esittää Aira Maria Lehtipuun luotsaamana suomalaisia kansansävelmiä sekä näppärityyliin Järvelän ja Ala-Kotilan että perinteisempinä Murron, Panulan, Kuulan ja Rautavaaran sovituksina. Lähestyvän Islannin-matkan kunniaksi mukana on myös sikäläisiä mausteita.

3.4. PMO Soi! Puhallinoppilaiden konsertti
Pmo Soi! on Pirkanmaan musiikkiopiston oppilaiden konserttisarja, jossa Aulaklubin kävijöitä hemmotellaan PMO:n eri soitinryhmien laadukkaalla taidemusiikin taitamisella. Huhtikuun PMO-päivässä mukana on monipuolinen kattaus Pirkanmaan musiikkiopiston puhallinoppilaiden esityksiä.

4.4. Hanna-Maria Lifländer

Hanna-Maria Lifländer on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä, jonka tyylissä kuuluu vivahteita niin barokkipopista kuin indie noirista. Tunnelmassa liikutaan hämyisten kabareekapakoiden kautta unenomaisen surrealistisiin sumumaisemiin. Viehkeitä melodioita höystävät omaperäiset sanoitukset, joista ei itseironiaa puutu. Viimeisin levy ”Souvenirs from the Void” ilmestyi lokakuussa ja löytyy mm. Spotifysta.

10.4. Dance Off Tampere
Dance Off Tampere on tanssishow, joka vie yleisön matkalle modernin tanssitaiteen laajaan maailmaan. Tanssityylit, genret, asut ja koreografiat vaihtuvat siihen tahtiin, että katsojan kannattaa pysyä tarkkana.

11.4. Manzana
Tamperelainen pitkän linjan metalliyhtye Manzana on joulukuussa julkaissut viidennen levynsä, tehnyt yksitoista Euroopan kiertuetta, satoja Suomen keikkoja, ulkomaisia festivaaleja, sekä vakuuttanut metal-, punk- ja rock- piireissä omaperäisellä ja ärhäkällä asenteellaan jo viisitoista vuotta. Manzana saapuu huhtikuussa Aulaklubille tarjoilemaan harvinaislaatuisen akustisen trio-setin.

16.4. Kirkkomusikanttien konsertti
Kirkkomusikanttien konsertti lapsille ja lapsiperheille. Eri soitinryhmät esittäytyvät hienossa kokoperheen muskarikonsertissa.

17.4. Risti kaulassa: pääsiäisen laulut
Rokkipappi Tarvo Laakson Risti kaulassa -konsertissa kuullaan rakastetuimmat pääsiäislaulut.

18.4. Musiikkiakatemian konsertti – Pianoinen musiikkituokio
Tampereen konservatorion pianistit tuttujen ja vähän tuntemattomampienkin teosten äärellä. Tampereen Musiikkiakatemian konserteissa Aulaklubilla kuullaan konservatorio-opiskelijoiden virtuoosimaisia esityksiä taidemusiikin klassikoista.

23.4. Tietokirjallisuusilta: Demokratia utopiana

Jotta voimme kuvitella paremman tulevaisuuden, on meidän vaadittava demokratialta enemmän. Demokratian pitää muuttua, parantua ja edistyä, vaikka jo 1990-luvulla syntyi luulo, että demokratia olisi jo voittanut. Demokratian ajateltiin toteutuvan ympäri maailmaa lähes itsestään. Demokratia utopiana muistuttaa, että jos emme vaadi enemmän ja parempaa, demokratian rippeetkin näivettyvät silmiemme edessä. Kirjasta ovat keskustelemassa kirjan tekijä Teppo Eskelinen ja tutkija Hanna Kuusela.

24.4. Viulukonsertti
Aulaklubin lavalla Valkeakosken musiikkiopiston viulistit, opettajaan Katri Nikkanen.

25.4. Musiikkiakatemian konsertti – Viuluvirtuoosit irti
Tampereen konservatorion nuoret viulutaiturit virittävät yleisön oikealle taajuudelle illan viulusolistia odotellessa. Tampereen Musiikkiakatemian konserteissa Aulaklubilla kuullaan konservatorio-opiskelijoiden virtuoosimaisia esityksiä taidemusiikin klassikoista.

 

TOUKOKUU

15.5. Kaide Luukkonen & Lupaus

Kaide Luukkonen & Lupaus on musiikkia, jossa seikkaillaan menneiden aikojen rockin, popin ja soulin maisemissa. Siellä missä soundit on maukkaita ja tukat pitkiä. Vanhanaikaista, mutta teksteissä raikuvat ihmisyyden ainavihannat teemat: rakkaus, ahneus, raha, valta, toveruus, ilkeys ja himo. Huom! Keikka alkaa poikkeuksellisesti klo 18:30.

16.5. Musiikkiakatemian konsertti – Vaskisoittajien esiinmarssi
Tampereen Musiikkiakatemian vaskisoittajat musisoivat eri kokoonpanoissa. Tampereen Musiikkiakatemian konserteissa Aulaklubilla kuullaan konservatorio-opiskelijoiden virtuoosimaisia esityksiä taidemusiikin klassikoista.

22.5. Dance Off Tampere
Dance Off Tampere on tanssishow, joka vie yleisön matkalle modernin tanssitaiteen laajaan maailmaan. Tanssityylit, genret, asut ja koreografiat vaihtuvat siihen tahtiin, että katsojan kannattaa pysyä tarkkana.

23.5. PMO Soi! Jousisoitinoppilaiden konsertti
Pmo Soi! on Pirkanmaan musiikkiopiston oppilaiden konserttisarja, jossa Aulaklubin kävijöitä hemmotellaan PMO:n eri soitinryhmien laadukkaalla taidemusiikin taitamisella. Toukokuun PMO-päivänä pääsemme ihastelemaan Pirkanmaan musiikkiopiston jousisoitinoppilaiden esityksiä.

28.5. Tietokirjallisuusilta: Totuudenetsijät
Nina Kokkisen kirja Totuudenetsijät loihtii eloon 1900-luvun vaihteen okkultismi-innostuksen. Se keskittyy kolmeen suomalaistaiteilijaan: Akseli Gallen-Kallelaan, Pekka Haloseen ja Hugo Simbergiin. Teoksessa on runsaasti ennen julkaisematonta tietoa taiteilijoiden ja heidän teostensa yhteyksistä esoteerisiin liikkeisiin ja vaihtoehtoiseen henkisyyteen.
Haastateltavana kirjan kirjoittaja Nina Kokkinen.

30.5. V.A. Virtanen -duo
Aulaklubin kevätkauden päätöskonserttina kuullaan suomenkielistä folkpoppia Leonard Cohen -vaikuttein, kun V.A. Virtanen –duo esittää omia laulujaan miehet, kitarat ja flyygeli -kokoonpanolla.

 


Tampere-talon open stage -tyylisen aulaohjelmaklubin ideana on tarjota tilat, tekniikka ja näkyvyys sellaisille paikallisille puhujille sekä taide- ja kulttuuritoimijoille, jotka eivät vielä ole päässeet Tampere-talon salien lavoille esiintymään.

Aulaklubi järjestetään kolmena päivänä viikossa – tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin – ennen talon pääkonsertteja.

Tiistai – Suoraa puhetta:
Keskustelua yhteiskuntaa ja yleisöä puhuttavista asioista. Lava on vapaa, sana on vapaa. Teemoina esimerkiksi koulutus, työ, terveydenhuolto, media, maahanmuutto, uskonto, arvot ja etiikka, musiikki, näyttämö- ja kuvataide, stand up, elokuvat, runous, kirjallisuus, ja mitä ikinä kukin päivänään keksii.

Keskiviikko – tanssia ja toimintaa:
Keskiviikkoisin aulaklubilla nähdään erilaisia tanssiesityksiä ja muuta toiminnallista ohjelmaa. Luvassa myös lapsille ja lapsiperheille suunnattua ohjelmaa. Aulaklubin keskiviikoissa musiikkia, tanssia, sirkusta, taikuutta, näytelmiä, improja, piirtämistä ja satutuokioita.

Torstai – musiikkia korville:
Open stage -aulaklubi on omiaan eri genrejen livemusiikille ja tanssiesityksille. Kahdeksan neliömetrin lavalle mahtuvien kokoonpanojen soitin- ja laulumusiikki on omiaan täyttämään Tampere-talon aulan ainutlaatuisella tunnelmalla ennen torstai-illan pääkonsertteja. Jazzista bluesiin, soulista poppiin ja tangosta folkiin. Trubaduurikeikat, kansanmusiikki, maailmanmusiikki ja talon tapahtumien eri teemoihin sopiva livemusiikki tulkoon vastaan jo Tampere-talon aulassa.

Sijainti:
Haru Barin edusta, pääaula, klo 17.30-18.15.

Vapaa pääsy.
Aulaklubi ei ole konsertti, sinulla on siis lupa syödä, juoda, puhua, liikkua ja nauttia illasta.

Tuotanto Tampere-talo

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttäjäkokemustasi. Jatkamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sulje