Tampere-talo
  • englanti
  • Suomi

Aulaklubi

Aulaklubin syyskausi käynnistyy 5.9.2019

SYYSKUU

To 5.9. Teekkarikuoro
Teekkarikuoro avaa Aulaklubin syyskauden. Kuoron ohjelmiston pääpaino on viihteellisissä kappaleissa, kuten suomalaisessa ja ulkomaisessa popissa ja rockissa, mutta myös klassisia kuoroteoksia sekä kansanlauluja on mukana. Eri lauluyhtyeiden (Rajaton, Club for Five, King’s Singers) tunnetuksi tekemät kappaleet ovat myös vakiinnuttaneet paikkansa kuoron ohjelmistossa. Aulaklubin syyskauden avajaiskonsertissa saatetaan kuulla improvisoitua lauluakin. Konsertti alkaa n. klo 17:45.

Ti 10.9. Tampereen yliopiston laulajat
Yliopiston avajaispäivän Aulaklubikonsertissa kuullaan Tampereen yliopiston laulajien monipuolinen kuoroesitys. TYL:n kuorokonsertissa on luvassa korvakarkkia laulutaiteen ystäville, kun kauniit lauluharmoniat ja upeasti yhteen sovitetut äänialat yhdistyvät. Konsertti alkaa klo 17:30.

To 12.9. Musiikkiakatemian konsertti
Tampereen musiikkiakatemian konserteissa päästetään eri soitinryhmien lahjakkaat opiskelijat irti. Syyskauden ensimmäisessä akatemiakonsertissa Aulaklubin lavan valloittavat Tampereen konservatorion viulistit. Tule kuuntelemaan taitavia viuluvirtuooseja lempikappaleidensa kimpussa. Konsertti alkaa klo 17:30.

Ke 18.9. Anna = Kaisa
Laulaja-lauluntekijä ja sansula-tradikaali Anna-Kaisa Vuorinen tuo lavalle sanattomien laulujen intensiivisen mystisyyden sekä tummien sävelten ja särkevien sanojen toiveikkaan soinnin. HUOM! Ke 18.9. Aulaklubi PERUTTU.

To 19.9. PMO Soi!
PMO Soi! on suurta suosiota nauttiva Aulaklubin konserttisarja, jossa Pirkanmaan musiikkiopiston eri soitinryhmien opettajat koostavat yhdessä oppilaidensa kanssa taidemusiikin syvyyksiin sukeltavia esityksiä. Konsertti alkaa klo 17:30.

Ti 24.9. Tietokirjallisuusilta – Huipputuloiset
”Rahasta ei puhuta, rahaa omistetaan.” Keitä ovat Suomen rikkaimmat, mitä he ajattelevat, ja miltä yhteiskunnan huipulla näyttää? Huipputuloiset on kirja Suomen suurituloisimmasta promillesta. Se kertoo, mitä rikkaat ajattelevat itsestään ja muista. Mikä innostaa suuryrityksen johtajaa, mikä ajaa eteenpäin rikasta yrittäjää? Entä mitä ajattelee Suomesta ja veroista vanhan omistajasuvun nuori perillinen? Haastateltavana kirjan tekijät Anu Kantola ja Hanna Kuusela.

Ti 25.9. TAMK
Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiopiskelijat lyövät lahjansa yhteen Aulaklubia varten suunnitelluissa erikoisesiintymisissä sukkuloiden vaivatta genrestä ja tyylistä toiseen. HUOM! AULAKLUBI PERUTTU 25.9.

LOKAKUU

Ti 1.10. Kansalaisvaikuttamisen juhlapäivä
Tampereen päivänä 1.10. juhlistamme Tampereen tekijöitä ja kokijoita; kaupunkilaisia ja heidän aktiivista työtään paremman asuinkorttelin, kaupungin, yhteiskunnan ja maailman puolesta. Kutsumme sinut juhlimaan mahtavaa kaupunkiamme ja sen aktiivisia vaikuttajia Aulaklubille klo 15:00 alkaen.

To 3.10. Hyvät naiset ja herrat
Tamperelaisen Hyvät naiset ja herrat -lauluyhtyeen a cappella -konsertti.

To 10.10. Duo Mila
Duo MILA on tunteikasta poppia, soulia ja jazzia. Yhtyeen muodostavat kaksi musiikillisia rajojaan kokeilevaa naista. Konsertti alkaa klo 17:45.

Ke 16.10. Tampereen yliopiston laulajat HUOM! Aulaklubi PERUTTU 16.10.
Tampereen yliopiston laulajista koottu pienyhtye esittää a cappella-musiikkia suomalaisista suosikeista uusiin ulkomaisiin sovituksiin. HUOM! 16.10. PERUTTU!

To 17.10. Lady Nana and the band
Lady Nana yhtyeineen esittää rytmimusiikin klassikoita tunteella ja taidokkuudella. Bändin sielukeitos koostuu pääosin nopeista ja hitaista bluesin ikisinisistä, joiden ohella sitä maustetaan soulin ja jazzin sävelin. Konsertti alkaa klo 18:30.

Ti 29.10. Tietokirjallisuusilta – Totuudenjälkeinen talouspolitiikka
Christer Lindholmin uusi kirja Totuudenjälkeinen talouspolitiikka kertoo 40 vuotta sitten Margaret Thatcherista alkaneen markkinafundamentalismin kasvutarinan. Tarina on monta kertaa kuultu, mutta ei kertaakaan täysin ymmärretty. Markkinafundamentalismin myötä kansallismieliselle populismille on nyt avautunut tilaa niin Britanniassa kuin muuallakin länsimaissa. Näiden seurauksena usko demokraattiseen päätöksentekoon on heikentynyt ja taloudellinen eriarvoisuus lisääntynyt. Haastateltavana kirjan kirjoittaja Christer Lindholm.

Ke 30.10. Musiikkiakatemian konsertti
Tampereen konservatorion puupuhallinryhmien esityksiä. Konsertti alkaa klo 16:30.

To 31.10. Kaide Luukkonen ja Lupaus
Tamperelainen rock-yhtye psychedelic- ja folk -vaikuttein. Kaide Luukkonen & Lupaus esittää musiikkia, missä seikkaillaan menneiden aikojen rockin, popin ja soulin maisemissa. Siellä missä soundit on maukkaita ja tukat pitkiä. Vanhanaikaista, mutta teksteissä raikuu ihmisyyden ainavihannat teemat: rakkaus, ahneus, raha, valta, toveruus, ilkeys ja himo. Konsertti alkaa klo 17:45.

MARRASKUU

Ti 12.11. Valtteri Lipasti
Tampere-talon pääaulassa vietetään herkkien laulujen alkuiltaa, kun tamperelainen trubaduuri Valtteri Lipasti tunnelmoi flyygelin takana tässä Aulaklubin marraskuun avaavassa konsertissa. Konsertti alkaa klo 17:45.

Ke 13.11. Dance Off Tampere
Tampere-talon Aulaklubi esittää: Dance Off Tampere. Tampere-talossa vietetään 13.11. todellista tanssin juhlaa, kun aulan valtaa Dance Off Tampere. Luvassa on monipuolinen ja näyttävä tanssitaiteen eri tyylisuuntia tarjoileva esitys. Aulaklubin lavalla nähdään sunnuntaina iso joukko kaiken ikäisiä paikallisia tanssitaitureita. Klo 17:30 alkava esitys pitää sisällään katutanssia, voguingia, showtanssia, nykytanssia ja intialaista tanssia.

To 14.11. Mihrimah
Tanssiryhmä Mihrimah on tuonut itämaista tanssia tunnetuksi Pirkanmaalla jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Itämainen tanssi pohjautuu Egyptin ja Lähi-idän kansantanssiperinteeseen ja on saanut vaikutteita eri tanssilajeista, popista ja jopa Hollywood-elokuvista. Aulaklubilla Mihrimah esittää monipuolisen otoksen itämaisen tanssin eri tyyleistä. Esitys alkaa 17:45.

Ti 19.11. Musiikkiakatemian konsertti
Tampereen konservatorion kamarimusiikkiesityksiä. Konsertti alkaa klo 17:30.  HUOM! 19.11. Aulaklubi PERUTTU!

Ke 20.11. Mr. Jones & Me
Pop- ja rockmusiikin ikivihreitä klassikoita ja ajankohtaisia hittejä akustisen duon käsittelyssä. Konsertti alkaa klo 17:45.

To 21.11. Musiikkiakatemian konsertti
Tampereen konservatorion viulistit. Konsertti alkaa klo 17:30.

Ma 25.11. Mikä kauneus mikä vapaus -taideperformanssi

“Mikä kauneus mikä vapaus” on kuuden tanssijan ja neljän muusikon yhteinen osittain improvisoitu tanssi- ja musiikkiesitys. Teos pohjautuu Inka Hannulan ohjaaman tanssi-improvisaatioryhmän tapaamisissa syntyneisiin ideoihin. Teoksen kesto on noin 15 minuuttia.

Ti 26.11. Tietokirjallisuusilta – Kaiken maailman kvantit
Mitä on aika? Mitä on aine ja avaruus? Mitä on elämä? Mitä on tietoisuus? Nämä tieteen peruskysymykset saattavat vaikuttaa toisistaan irrallisilta. Havainnot kuitenkin kertovat yhtenäisestä todellisuudesta. Arto Annila osoittaa uutuuskirjassaan, että kaikki olemassa oleva koostuu yksistä ja samoista perusosasista, valokvanteista. Näin voimme ymmärtää samalla lailla monia ilmiöitä alkeishiukkasista universumin laajenemiseen ja evoluutiosta kulttuurien kehitykseen. Käänteentekevä katsantokanta valottaa myös ihmistä itseään ja ihmiskunnan kohtaloa.
Haastateltavana kirjailija Arto Annila.

Ke 27.11. Valkeakosken Musiikkiopiston konsertti
Tampere-talon pääaula täyttyy 27.11. mahtipontisen suuresta orkesterisoinnista, kun Valkeakosken musiikkiopiston sinfoniajouset ottavat Aulaklubin lavan haltuun.

To 28.11. Daddy and the Dawgs
Daddy and the Dawgs on tamperelainen country-, bluegrass- ja folk-yhtye, jonka letkeän mutkaton bändisoitto vie välittömästi mukanaan. Yhtye esittää omia biisejään banjoin, mandoliinein ja maistuvin stemmalauluin koristeltuna. HUOM! Konsertti alkaa klo 18:00

 

JOULUKUU

Ti 3.12. Tampereen naisvoimistelijat
Aulaklubin joulukuu polkaistaan käyntiin lennokkain jaloin, kun Tampereen naisvoimistelijat ry:n tanssiryhmä Ikivireät valloittaa Tampere-talon aulan. Tanssiesitys alkaa klo 17:45.

Ke 4.12. KQ Groove
KQ Groove on pirkanmaalainen rytmimusiikkikombo instrumentteinaan laulut, kitarat, bassot, rummut, koskettimet, trumpetit ja saksofonit. KQ Grooven keikalla kuullaan uudelleen sovitettuja pop-klassikoita sekä soljuvaa jazzia että säkenöivää soulia. Konsertti alkaa klo 17:45.

To 5.12. PMO Soi!
PMO Soi! on suurta suosiota nauttiva Aulaklubin konserttisarja, jossa Pirkanmaan musiikkiopiston eri soitinryhmien opettajat koostavat yhdessä oppilaidensa kanssa taidemusiikin syvyyksiin sukeltavia esityksiä. Konsertti alkaa klo 17:30.

Ti 10.12. Peter Joukainen -trio
Lempääläläinen laulaja-lauluntekijä Peter Joukainen esittää Tampere-talon Aulaklubilla setillisen omia biisejään. Joukaisen minimalistisen pop-musiikin ytimessä soivat kaipuu ja toivo. Konsertti alkaa n. klo 18:30.

Ke 11.12. TAMK-muusikoiden konsertti
Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiopiskelijat lyövät lahjansa yhteen Aulaklubia varten suunnitelluissa erikoisesiintymisissä sukkuloiden vaivatta genrestä ja tyylistä toiseen.

To 12.12. Musiikkiakatemian konsertti
Tampereen konservatorion vaskiyhtyeet. Tampereen musiikkiakatemian konserteissa päästetään eri soitinryhmien lahjakkaat opiskelijat irti. Joulukuun akatemiakonsertissa Aulaklubin lavan valloittavat Tampereen konservatorion vaskiyhtyeet. Tule kuuntelemaan taitavia vaskivirtuooseja lempikappaleidensa kimpussa. Konsertti alkaa klo 17:30.

Ti 17.12. Tietokirjallisuusilta – Antti Eskola: Intellektuellin muotokuva
Antti Eskolaa (1934–2018) voidaan pitää yhtenä modernin suomalaisen sosiologian ja sosiaalipsykologian perustajista. Hän oli myös aktiivisesti yhteiskunnallisesti osallistuva yhteiskuntatieteilijä. Eskola kuului sosiologisukupolveen, joka teksteillään ja opetustyöllään vaikutti suomalaiseen yhteiskuntaan. Eskola vaikutti puheenvuoroillaan julkiseen keskusteluun ja herätti tunteita. Eskola valitsi elämäntehtäväkseen lukemisen, ajattelemisen ja kirjoittamisen, ja halusi ”kirjoittaessaan nauraa, itkeä ja murista”. Tämä kirja esittelee laajasti Antti Eskolan vaikutusta akateemiseen ja yhteiskunnalliseen maailmaan. Haastateltavina kirjan tekijöitä.

Ke 18.12. Musiikkiakatemian konsertti
Tampereen konservatorion pianistit. Tampereen musiikkiakatemian konserteissa kuullaan eri soitinryhmien taitajia. Aulaklubin joulukuun päättävässä akatemiakonsertissa pääaulan lavan valloittavat Tampereen konservatorion pianistit. Tule kuuntelemaan taitavia pianovirtuooseja lempikappaleidensa kimpussa. Konsertti alkaa klo 17:30.


Tampere-talon open stage -tyylisen aulaohjelmaklubin ideana on tarjota tilat, tekniikka ja näkyvyys sellaisille paikallisille puhujille sekä taide- ja kulttuuritoimijoille, jotka eivät vielä ole päässeet Tampere-talon salien lavoille esiintymään. Esitykset alkavat pääaulassa aina klo 17:30, ellei toisin mainittu.

Aulaklubi järjestetään kolmena päivänä viikossa – tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin – ennen talon pääkonsertteja

Sijainti:
Haru Barin edusta, pääaula, klo 17.30-18.15.

Vapaa pääsy.
Aulaklubi ei ole konsertti, sinulla on siis lupa syödä, juoda, puhua, liikkua ja nauttia illasta.

Tuotanto Tampere-talo

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttäjäkokemustasi. Jatkamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sulje