Tampere-talo

Aulaklubi

Tervetuloa Aulaklubille!

HELMIKUU 2018

6.2. Keskustelutiistai
Ravintola Tuhton syntymäpäiväjuhlat Aulaklubilla. Kaikille avoimen keskustelutilaisuuden aiheena Tuhton ruokafilosofia ja ensimmäinen vuosi Tampere-talossa ravintolan näkökulmasta. Ruoka-aiheista ovat keskustelemassa Tampere-talon keittiöpäällikkö Juhana Paturi sekä Tuhton keittiömestari Heikki Kärkkäinen. Aloitus Aulaklubin lavalla klo 18:00.

8.2. Musiikkitorstai
Ravintola Tuhton juhlaviikon kunniaksi Aulaklubi soi livenä ravintolassa tunnelmallisen pianomusiikin sävelin. Pianokonsertti ravintolassa klo 18:30-19:15. Tervetuloa viihtymään.

14.2. Lasten keskiviikko
Tampereen Suzukikoulun konsertti lapsille ja lapsiperheille.

15.2. Musiikkiakatemian konsertti
Nuoret taiturit I – konservatorion oppilaskonsertti. Tampereen konservatorion oppilaiden ja eri soitinryhmien esityksiä.

21.2. Musiikkiakatemian konsertti
Nuoret taiturit II – konservatorion oppilas- ja opiskelijakonsertti. Musiikkiakatemian oppilaiden konsertti alkaa aulassa poikkeuksellisesti klo 17:00.

22.2. Musiikkitorstai
Soljuva Jazz ja säkenöivä soul valloittavat Tampere-talon aulan, kun tamperelainen KQ Groove ottaa Aulaklubin lavan haltuun.

27.2. Keskustelutiistai
Vastapainon tietokirjallisuusillassa on aiheena urheilun ja median välinen suhde sekä tutkija Sami Kolamon teos ”Mediaurheilu”. Futistohtori Kolamoa haastattelee Tommi Wallenius.

MAALISKUU 2018

7.3. Musiikkikeskiviikko
Valtteri Lipasti. Aulassa vietetään herkkien laulujen alkuiltaa, kun tamperelainen trubaduuri Valtteri Lipasti tunnelmoi flyygelin takana tässä Aulaklubin maaliskuun avaavassa konsertissa.

8.3. PMO Soi!
PMO soi Tampere-talon Aulaklubilla. Pirkanmaan musiikkiopiston Nuorisokuoro Sympaatti matkaa toukokuussa Hollantiin Euroopan musiikkioppilaitosten “At the Watergate” -festivaalille. Tässä erityisessä konsertissa kuoro tarjoilee osan matkaohjelmistostaan Emmi Kleemolan johdolla Aulaklubin vieraille.

15.3. Kirkkomusikanttien konsertti
Kirkkomusikanttien konsertti lapsille ja lapsiperheille. Eri soitinryhmät esittäytyvät hienossa kokoperheen muskarikonsertissa.

27.3. Keskustelutiistai
Vastapainon tietokirjallisuusillassa aiheena Hennalan naismurhat 1918. Pentti Raittilan haastateltavana Suomen historian kivuliaimmista hetkistä tutkimuksen julkaissut feministi, toimittaja, tutkija ja opettaja Marjo Liukkonen, joka paljastaa kirjassaan uutta tietoa Hennalan vankileirin tapahtumista.

28.3. Lasten keskiviikko
Musiikkikoulu Sointulan kaikille avoin matalan kynnyksen konsertti. Lapset ja lapsiperheet täyttävät Tampere-talon aulan monipuolisella musiikilla.

29.3. Vaskiyhtyeiden esiinmarssi
Musiikkiakatemian vaskiyhtyeet esittäytyvät. Konservatorion vaskiyhtyeiden konsertissa kuullaan klassikkokappaleita ja puhallinsoitintaituruutta useiden eri vaskikokoonpanojen tuuttaamana.

HUHTIKUU 2018

3.4. Risti kaulassa: pääsiäisen laulut
Aulaklubilla ollaan vielä hetki pääsiäisen jälkeisissä tunnelmissa, kun rokkipappi Tarvo Laakson ”Risti kaulassa” -konsertissa soivat pääsiäisen laulut.

4.4. Päivä basisteille
Basso, basistit ja basismi, nuo musiikkikaikkeuden koossapitävät voimat. Aulaklubilla juhlitaan huhtikuun aluksi basisteja ja sukelletaan Tampere-talon pienessä salissa kuultavan Pekka Pohjola -tribuutin hengessä syvälle sähköbasson syvyyksiin. Uskaltaako haastattelija avata tilaisuuden basistivitsillä, kun Aulaklubin lavalla on lähes kaikkia genrejä lähes kaikissa yhtyeissä bassotellut musiikintutkija ja basisti Johannes Tolonen?

5.4. Musiikkitorstai
Aulaklubin artistivieraana Jani-Matti Juhani. Tampere-talon aulassa kuullaan maittava akustinen kattaus omasta kynästä lähtöisin olevaa pop- ja rockmusiikkia, kun tamperelainen laulaja ja lauluntekijä Jani-Matti Juhani esittää kappaleita tuotteliaan uransa varrelta.

10.4. Keskustelutiistai
Lari Junkkarin olutilta. Aulaklubilla analysoidaan oluita sekä olutkulttuuria ja saatetaan hieman maistellakin.

11.4. Venäläinen ilta

Aulaklubilla vietetään venäläisen kulttuurin iltaa ja nautitaan Tampereen venäläisen klubin tanssi- ja musiikkinäytöksestä.

12.4. PMO Soi!
PMO soi Tampere-talon Aulaklubilla. Pirkanmaan musiikkiopiston kanteleyhtye Trio Sonorous matkaa kuukauden kuluttua Hollantiin Euroopan musiikkioppilaitosten “At the Watergate” -festivaalille. Ennen festivaalia yhtye saapuu Tampere-talon erikoisvieraaksi tarjoilemaan matkaohjelmistoaan Aulaklubin vieraille.

17.4. Kirkkomusikanttien pianotiistai
Kirkkomusikanttien Svetlana Hartmanin piano-oppilaiden keväinen flyygelikonsertti Aulaklubilla.

18.4. One man band jukebox
Yhden miehen orkesteri soi Tampere-talon aulassa monin soittimin ja usein äänin, kun Transit-mies Jouko Mäki-Lohiluoma tuo one man band -esityksensä Aulaklubille.

19.4. Musiikkitorstai
Aulaklubin artistivieraana tamperelainen mariAtom -duo. MariAtom on omaa urbaania folkiansa esittävä duo, jonka muodostavat Maria Saarikivi ja Tom Härkönen.

24.4. Keskustelutiistai
Vastapainon tietokirjallisuusillassa aiheena utopiat. Keskustelijoina ”Matkoja utopiaan” -kirjan toimittanut filosofi-tutkija Mikko Lahtinen sekä kirjailija Johanna Sinisalo.

31.4. Dance Off Tampere

TOUKOKUU 2018

3.5. PMO Soi!
PMO soi Tampere-talon Aulaklubilla. Pirkanmaan musiikkiopiston Sinfoniajouset matkaa viikon kuluttua Hollantiin Euroopan musiikkioppilaitosten “At the Watergate” -festivaalille. Orkesteri tarjoilee matkaohjelmistoaan Tiina Kaukisen johdolla Aulaklubin vieraille.

9.5. Kirkkomusikanttien toukokonsertti
Kirkkomusikanttien konsertti lapsille ja lapsiperheille.

16.5. Lasten keskiviikko
Tampereen Suzukikoulun tarinallinen kevätkonsertti esittelee useiden laulu- ja soitinryhmien lisäksi suzuki-tekniikkaa musiikkiopetuksessa.

15.5. Teippiunelmia

Tampereen yhteiskoulun lukion opiskelijoiden teos ”Teippiunelmia”, kertoo haaveista ja oman tien kulkemisesta. Teos käyttää soittimina teippiä ja ihmiskehoa. Kahdenkymmenen minuutin liike ja ääni kuljettaa meitä elämän, unelmien ja pelkojen läpi. Teos on abstrakti ja samalla konkreettinen.

17.5. Musiikkiakatemian konsertti
Viulistit kevätmielellä -konsertti. Tampereen konservatorion viulistit esiintyvät.

24.5. Hyvät Naiset ja Herrat

Toukokuussa Aulaklubilla vietetään a cappella -päivää ja nautitaan moniäänisestä laulutaiteesta Hyvät Naiset ja Herrat -lauluyhtyeen kanssa.

29.5. Keskustelutiistai
Vastapainon tietokirjallisuusillassa aiheena

31.5. Musiikkitorstai
Antti Haaviston kevätkonsertti. Aulaklubin artistivieraana tamperelainen laulaja ja lauluntekijä Antti Haavisto.


Tampere-talon open stage -tyylisen aulaohjelmaklubin ideana on tarjota tilat, tekniikka ja näkyvyys sellaisille paikallisille puhujille sekä taide- ja kulttuuritoimijoille, jotka eivät vielä ole päässeet Tampere-talon salien lavoille esiintymään.

Aulaklubi järjestetään kolmena päivänä viikossa – tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin – ennen talon pääkonsertteja.

Tiistai – Suoraa puhetta:
Keskustelua yhteiskuntaa ja yleisöä puhuttavista asioista. Lava on vapaa, sana on vapaa. Teemoina esimerkiksi koulutus, työ, terveydenhuolto, media, maahanmuutto, uskonto, arvot ja etiikka, musiikki, näyttämö- ja kuvataide, stand up, elokuvat, runous, kirjallisuus, ja mitä ikinä kukin päivänään keksii.

Keskiviikko – tanssia ja toimintaa:
Keskiviikkoisin aulaklubilla nähdään erilaisia tanssiesityksiä ja muuta toiminnallista ohjelmaa. Luvassa myös lapsille ja lapsiperheille suunnattua ohjelmaa. Aulaklubin keskiviikoissa musiikkia, tanssia, sirkusta, taikuutta, näytelmiä, improja, piirtämistä ja satutuokioita.

Torstai – musiikkia korville:
Open stage -aulaklubi on omiaan eri genrejen livemusiikille ja tanssiesityksille. Kahdeksan neliömetrin lavalle mahtuvien kokoonpanojen soitin- ja laulumusiikki on omiaan täyttämään Tampere-talon aulan ainutlaatuisella tunnelmalla ennen torstai-illan pääkonsertteja. Jazzista bluesiin, soulista poppiin ja tangosta folkiin. Trubaduurikeikat, kansanmusiikki, maailmanmusiikki ja talon tapahtumien eri teemoihin sopiva livemusiikki tulkoon vastaan jo Tampere-talon aulassa.

Sijainti:
Haru Barin edusta, pääaula, klo 17.30-18.15.

Vapaa pääsy.
Aulaklubi ei ole konsertti, sinulla on siis lupa syödä, juoda, puhua, liikkua ja nauttia illasta.

Tuotanto Tampere-talo