Tampere-talo
  • englanti
  • Suomi

Aulaklubi

Aulaklubin syyskausi käyntiin 4.9.

SYYSKUU

Ti 4.9. Tampereen naisvoimistelijat ry esittää: tanssiryhmä Ikivireät.

To 6.9. Musiikkiakatemian konsertti: konservatorion nuoret viuluvirtuoosit esiintyvät.

Ti 11.9. SPR:n keskustelutilaisuus: aiheena Suomen Punaisen Ristin avun ketju. Punaisen Ristin delegaatti Keijo Mäkelä kertoo kokemuksistaan avustustehtävissä. SPR Tampereen osaston vapaaehtoisten lippaisiin voi lahjoittaa rahaa, jolla mahdollistetaan Punaisen Ristin avustustyö kotimaassa ja maailmalla. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

To 13.9. Arto Kumanto: jazz-pianistin lounge-konsertti.

Ke 19.9. Artistivieraana: Duo MILA
Tamperelainen Duo MILA esittää Aulaklubilla setillisen tunteikasta poppia, soulia ja jazzia.

To 20.9. Valkeakosken Musiikkiopiston konsertti: Valkeakosken Musiikkiopiston jousiorkesteri tarjoilee Aulaklubilla kauniin kattauksen kamarimusiikkia.

To 25.9. Vastapainon tietokirjallisuusilta. Tapio Ojala: Kivun kanssa.
Kärsitkö kroonisesta kivusta? Tämä kirja on sinulle. Kirjan tarkoitus on helpottaa kroonista kipua potevien elämää selvittämällä, mitä on kipukokemus. Kokemuksen ymmärtäminen antaa valmiuksia helpottaa elämää kroonisen kivun kanssa. Kirja ei kuitenkaan ole pelkkä opas- tai temppukirja, koska sellaisia temppuja ei ole, jotka toimisivat krooniseen kipuun. Haastateltavana kirjan kirjoittaja, terveystieteiden tohtori Tapio Ojala.

To 27.9. Artistivieraana Mirka Kaarina.
Mirka Kaarinan musiikki on lyriikkavetoista pop-rockia monenlaisin vivahtein. Peruskiven kappaleille muodostavat tekstit, joihin laulaja-lauluntekijä käärii mielessä kihisevät ajatukset ja kehossa loiskivat tunteet. Laulujen teemat liikkuvat yhteiskunnallisista kysymyksistä yksilöllisiin turbulensseihin.

 

LOKAKUU

Ti 2.10. SPR:n keskustelutilaisuus: Ensiapua ja terveyttä.
Suomen Punaisen Ristin Tampereen osaston keskustelutilaisuudessa puhutaan ensiavusta. Tule mukaan keskustelemaan ja oppimaan asiantuntijoiden kanssa.

Ke 3.10. Pirkanmaan musiikkiopiston konsertti.
PMO soi Tampere-talon Aulaklubilla. Mukana monipuolinen kattaus Pirkanmaan musiikkiopiston oppilaiden esityksiä.

To 11.10. Musiikkiakatemian konsertti.
Luvassa Tampereen konservatorion nuorten oppilaiden soitto- ja lauluesityksiä.

Ke 17.10. Kirkkomusikanttien muskarikonsertti.
Kirkkomusikanttien lastenpäivään ovat tervetulleita kaikki lapset ja lapsiperheet sekä nuoret musiikin ja laulun ystävät.

To 18.10. Minä ja Nieminen -duo.
Minä ja Nieminen on värikäs sähköakustinen yhtye Tampereelta. Kappaleet syntyvät Teemu Kiiskilän ja Henrika Niemisen yhteistyöstä, elektronisten ja akustisten soitinten avulla. Minä ja Nieminen kerää vaikutteita monista lähteistä ja yhdistelee rohkeasti folkin, afrobeatin, bluesin, funkin ja elektronisen rytmimusiikin sävyjä.

Ke 24.10 Dance Off Tampere

Dance Off Tampere on tanssishow, joka vie yleisön matkalle modernin tanssitaiteen laajaan maailmaan. Tanssityylit, genret, asut ja koreografiat vaihtuvat siihen tahtiin, että katsojan kannattaa pysyä tarkkana.

 

To 25.10. V. A. Virtanen.
Tamperelainen laulaja-lauluntekijä V. A. Virtanen esittää Aulaklubilla kimaran suomirock-sävytteisiä omia biisejään folk- ja Leonard Cohen -mausteilla.

Ti 30.10. Vastapainon tietokirjallisuusilta: David Arter – Terve-Suomesta Moi-Suomeen.
Mitä muukalaisella on kerrottavaa Suomen politiikasta? Brittiläinen politiikantutkija David Arter kuvaa suomalaisen politiikan psyyken kehitystä 1960-luvulta nykypäivään. “Olen omistautunut Suomen politiikan tutkimukselle yli puoli vuosisataa”, Arter toteaa. “Suomen politiikka on todella kiehtovaa, mutta sitä koskeva tutkimus on useinkin niin puisevaa että sitä lukiessa tahtoo nukahtaa.” Kirjallaan David Arter haastaa hallitsevan tavan puhua politiikasta, jossa ei nähdä metsää puilta eikä kokonaisuutta voi kuvata ilman numeroita. Vastapainon haastateltavana kirjan kirjoittaja, politiikantutkija David Arter.

Ke 31.10. Mihrimah.
Tanssiryhmä Mihrimah on tuonut itämaista tanssia tunnetuksi Pirkanmaalla jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Itämainen tanssi pohjautuu Egyptin ja Lähi-idän kansantanssiperinteeseen ja on saanut vaikutteita eri tanssilajeista, popista ja jopa Hollywood-elokuvista. Aulaklubilla Mihrimah esittää monipuolisen otoksen itämaisen tanssin eri tyyleistä.

 

MARRASKUU

To 1.11. Lasten ja nuorten pianokonsertti

Marraskuun aluksi Aulaklubilla kuullaan paikallista nuorta pianotaituruutta. Tamperelaisten pianonsoittoa opiskelevien lasten ja nuorten esitykset eivät kaihda genrerajoja. Tule aulaan kuulemaan, kuinka talon valkoinen flyygeli taipuu taitavien sormien tahtoon.

Ti 6.11. SPR:n keskustelutilaisuus: kun omainen katoaa.
Suomen Punaisen Ristin Tampereen osaston keskustelutilaisuudessa yritetään löytää ratkaisua siihen hätätilanteeseen, kun omainen katoaa. Tule mukaan keskustelemaan, oppimaan ja kysymään aiheesta asiantuntijoilta.

Ke 7.11. Kirkkomusikanttien muskarikonsertti
Kirkkomusikanttien muskarikonsertissa riittää laulua, soittoa ja leikkiä lapsille ja lapsiperheille. Tule mukaan viettämään veikeä iltapäivä Aulaklubin lastenpäivänä.

To 8. 11. Billie Joelina
Billie Joelina swingahtelee piano-laulu-kombona jazz-standardeista Bo kaspersin kautta Billy Joeliin, Dingoon – ja milloin minnekin, eleganssista koskaan tinkimättä! Tule mukaan marraskuiseen Aulaklubin audioseikkailuun Billie Joelinan opastamana.

Ke 14.11. Anda Chen: pianokonsertti
Tamperelainen nuori pianovirtuoosi Anda Chen esittää Aulaklubilla omia sävellyksiään.

To 15.11. Musiikkiakatemian konsertti

Ti 20.11. Olutilta
Aulaklubin perinteisessä olutillassa analysoidaan ja maistellaan oluita sekä sukelletaan syvälle olutkulttuurin ytimeen. Olutiltaa isännöivät Lari Junkkari ja Jari Mäenpää.

Ke 21.11. Tampereen Salsayhdistys Azucar
Aulaklubillakin tanssitaan keskiviikkona 21.11. Los Van Van -tunnelmissa, kun Tampereen Salsayhdistys Azucar tuo näyttävän ja energisen tanssishow’nsa Tampere-talon aulaan.

To 22.11. Artistivieraana Piritta Lumous (Manzana, Abba-musikaali)
Aulaklubin artistivieras Piritta Lumous on oman tiensä kulkija ja rockin DIY-asenteen ruumiillistuma. Pirren kanssa puhutaan Aulaklubin torstai-illassa biisintekemisestä, taiteilijuudesta, esiintymisestä, Manzana-yhtyeen Kiinankiertueista, tulevasta levystä sekä musikaalirooleista. Livemusiikkiakin toivottavasti kuullaan, kun kauniisti pyydetään.

Ti 27.11. Vastapainon tietokirjallisuusilta. Veli Matti Värri: Kasvatus ekokriisin aikakaudella

Miten toimia kasvattajana, jos ymmärtää elämänmuotomme olevan ekologisesti kestämätön? Nykyinen kasvatusjärjestelmä pitää ylikulutusta normaalina elämäntyylinä. Kasvatuksen mallina pidetään kansalaista, jonka ainoa tehtävä on olla joka hetki aiempaa tuottavampi. Ideologisena pyrkimyksenä on sitoa kasvatus- ja koulutusinstituutiot yhä tiukemmin talouden ja tuotannon välineiksi, vaikka jatkuva kulutus on ympäristön kannalta sietämätöntä. Miten tämän yhtälön voi purkaa kasvattajana? Haastateltavana kirjailija, kasvatusfilosofi ja Tampereen yliopiston kasvatustieteen professori Veli-Matti Värri.

To 29.11. Anna Hei!
Anna Hei on tulisieluinen laulaja-lauluntekijä Tampereelta. Hän esittää omia herkän rosoisia pop-rock -laulujaan kitaransa säestämänä. Luonto, rakkaus ja vuoristorata – sitä kaikkea on Anna Hei.

 

JOULUKUU

Ti 4.12. SPR:n keskustelutilaisuus: Suomen Punainen Risti Tampereella vuonna 1918.
Suomen Punaisen Ristin Tampereen osaston keskustelutilaisuudessa muistellaan sadan vuoden takaisia tapahtumia. Minkälainen SPR oli sodan aikana ja mitä kaikkea se teki Tampereella vuoden 1918 myllerryksessä? Tule paikalle kuuntelemaan asiantuntijoita ja osallistumaan keskusteluun.

Ti 11.12. Rakkaimmat joululaulut.
Reilu kaksi viikkoa jouluun ja viimeistään nyt on hyvä virittäytyä joulutunnelmaan, kun klassiset joululaulut täyttävät Tampere-talon aulan. Aulaklubin koko perheen joululaulukonserttiin on kaikilla vapaa pääsy.

Ke 12.12. Kirkkomusikantit: lasten ja lapsiperheiden joululaulukonsertti.
Kirkkomusikanttien joulukonsertti kokoaa Tampere-talon aulaan lapset ja lapsiperheet joulutunnelmissa. Liity mukaan yhteislauluun.

To 13.12. Pirkanmaan musiikkiopiston konsertti
PMO soi Tampere-talon Aulaklubilla jouluisissa tunnelmissa. Mukana monipuolinen kattaus Pirkanmaan musiikkiopiston oppilaiden esityksiä

Ti 18.12. Vastapainon tietokirjallisuusilta. Korruptio – Yhteiskunnan vihollinen numero yksi.
Korruptio on vuosituhantinen ihmiskunnan riivaaja, joka perustuu ansiottoman arvonnousun pumppaamiseen ja rahan häikäilemättömän ryöväämiseen. Harvalukuista politiikan ja talouden eliittiä hyödyttävä korruptio vääristää taloutta, mädättää hallintoa, rapauttaa demokratiaa ja ylläpitää äärimmäistä köyhyyttä. Sen aiheuttamat, viime kädessä tavallisen kansan maksettaviksi koituvat yhteiskunnalliset kustannukset lasketaan tuhansissa miljardeissa. Ray Fismanin ja Miriam A. Goldenin kirjasta Korruptio ovat keskustelemassa taloustieteen professori Hannu Laurila (Tampereen yliopisto) ja tutkija Matti Ylönen (Helsingin yliopisto).

Ke 19.12. Musiikkiakatemian konsertti.
Tampereen konservatorion laulu- ja soitintaiturit kokoontuvat Aulaklubille. Konsan konsertit ovat aina täynnä yllätyksiä, mutta ajankohdan huomioon ottaen voisi veikata, että ohjelmassa saattaa olla jokunen joululaulukin.


Tampere-talon open stage -tyylisen aulaohjelmaklubin ideana on tarjota tilat, tekniikka ja näkyvyys sellaisille paikallisille puhujille sekä taide- ja kulttuuritoimijoille, jotka eivät vielä ole päässeet Tampere-talon salien lavoille esiintymään.

Aulaklubi järjestetään kolmena päivänä viikossa – tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin – ennen talon pääkonsertteja.

Tiistai – Suoraa puhetta:
Keskustelua yhteiskuntaa ja yleisöä puhuttavista asioista. Lava on vapaa, sana on vapaa. Teemoina esimerkiksi koulutus, työ, terveydenhuolto, media, maahanmuutto, uskonto, arvot ja etiikka, musiikki, näyttämö- ja kuvataide, stand up, elokuvat, runous, kirjallisuus, ja mitä ikinä kukin päivänään keksii.

Keskiviikko – tanssia ja toimintaa:
Keskiviikkoisin aulaklubilla nähdään erilaisia tanssiesityksiä ja muuta toiminnallista ohjelmaa. Luvassa myös lapsille ja lapsiperheille suunnattua ohjelmaa. Aulaklubin keskiviikoissa musiikkia, tanssia, sirkusta, taikuutta, näytelmiä, improja, piirtämistä ja satutuokioita.

Torstai – musiikkia korville:
Open stage -aulaklubi on omiaan eri genrejen livemusiikille ja tanssiesityksille. Kahdeksan neliömetrin lavalle mahtuvien kokoonpanojen soitin- ja laulumusiikki on omiaan täyttämään Tampere-talon aulan ainutlaatuisella tunnelmalla ennen torstai-illan pääkonsertteja. Jazzista bluesiin, soulista poppiin ja tangosta folkiin. Trubaduurikeikat, kansanmusiikki, maailmanmusiikki ja talon tapahtumien eri teemoihin sopiva livemusiikki tulkoon vastaan jo Tampere-talon aulassa.

Sijainti:
Haru Barin edusta, pääaula, klo 17.30-18.15.

Vapaa pääsy.
Aulaklubi ei ole konsertti, sinulla on siis lupa syödä, juoda, puhua, liikkua ja nauttia illasta.

Tuotanto Tampere-talo

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttäjäkokemustasi. Jatkamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sulje