Tampere-talo

Juhanan ja Heikin stoorit

Tampere-talon ravintolatoiminnan ytimestä löytyy kaksi maan mainiota velikultaa. Juhana ja Heikki pyörittävät yhdessä tiimiensä kanssa kiiteltyä lippulaivaamme Tuhtoa sekä muita ravintoloitamme.

Juhana Paturi, keittiöpäällikkö

Keittiöpäällikkömme Juhana on ravintolatoimintamme suuri sydän. 57-vuotias Juhana on ehtinyt uransa aikana kerätä mittavat kannukset työskennellen kokkina, pääkokkina ja keittiöpäällikkönä muun muassa Suomen Kairon suurlähetystössä, Genevessä Suomen pysyvässä edustustossa, helsinkiläisissä laaturavintoloissa – ja onpa hän vetänyt itsenäisesti suomalaiset ruokaviikot Itävallan Salzburgissa. Tampere-talossa hän on työskennellyt yhteensä yli 16 vuotta. Ympäri maailmaa vienyt keittiötyö on myös kartuttanut Juhanalle huiman kielitaidon ja kansainvälisen charmin.

Ruoassa tärkeimmät elementit Juhanalle ovat aina olleet pohjoismaalaisuus ja etenkin suomalaisuus. Tampere-talossa Juhana on lisäksi yhdistänyt näihin elementteihin saumattomasti vastuullisuuden, jonka sanansaattaja hän on ollut vuodesta 2001 lähtien. Tämä tekee hänestä aidosti vastuullisen ruokatuotannon ja ympäristövastuullisen ruokakulttuurin ensimmäisiä pioneerejä Suomessa.

Tampere-talo ainoa kokous- ja kongressitalo Suomessa, jolle on myönnetty paistinkääntäjien kilpi. Talon henkilökunnalla on eniten myös Chaîne des Rôtisseurs -käätyjä suomalaisista ravintoloista, ja Juhana sai käädyt ensimmäisenä talon ravintolapuolelta.
– Poikkeuksellisen suuri määrä kansainvälisen paistinkääntäjäjärjestön jäsenkäätyjä kertoo siitä, että olemme hurahtaneet hyvään ruokaan ja olemme siitä innostuneita. Käädyt ovat ruoan ja viinin laadun merkki, Juhana toteaa.

Tampere-talossa Juhanan roolia voi kutsua rehellisesti sanoen suureksi. Ilman Juhanaa ei esimerkiksi katollamme majailisi omia mehiläisiä, kasvaisi oman kattopuutarhan lähituotteita ja olisi näihin tutustuttavia, supersuosittuja kattokierroksia. Eikä muuten olisi Pörri Beeriäkään, omaa hunajalla maustettua inkiväärioluttamme.

Juhana sanoo rakastavansa työtään ja hurahtavansa aivan kaikkeen aivan täysillä. Vastapainona työlle Juhanan perheestä löytyy kaksi lasta ja kaksi lastenlasta. Kun aikaa on, Juhana lisäksi harrastaa lastenlasten kanssa puuhailun lisäksi taidenäyttelyitä ja kirjallisuutta laaja-alaisesti (pois lukien keittokirjat).

Motto on vanhahtava, mutta aina ajankohtainen: ”tulee päivä, tulee neuvo.”
Lähellä sydäntä oleva ruoka: Vermuttikastike, joka sopii sekä kalan, lihan sekä kasvisten kera.
Ohje:
3,5 dl kuivaa vermuttia
2,5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio (liemen voi keittää kasviksista itsekin, mutta onnistuu hyvin kuutiostakin)
2,5 dl creme fraiche
Aloita kaatamalla 1 dl vermuttia lasiin, lisää jäitä ja nauti. Laita loppu vermutti kattilaan kasvisliemen kanssa ja keitä kunnes liemestä on jäljellä puolet. Lisää creme fraiche ja kiehauta vielä 2 minuuttia.
Bon appetit!

Juhana Tamperelaisessa

Tuiman juttu linnanjuhlien menusta

Tampereen viikon juttu käädyistä


Heikki Kärkkäinen, keittiömestari

Ravintola Tuhton keittiömestari Heikki on mukava mies. 31-vuotias keittiövelho on ehtinyt keitellä jo reilut 10 vuotta keräten rutkasti kokemusta köökin puolelta muun muassa Ylläksellä, Tammisaaressa, Saariselällä, Oulussa ja Tampereella muutamassa paikassa ennen Tuhtoa.

Heikin mukaan ruoassa parasta ovat onnistuneet makuelämykset. Heikkiä viehättää erityisesti skandinaavisuus mutta siihen hän on aina halunnut tuoda twistiä ulkomailta.
– Maailmassa on hienoja makuja, joista saa koottua eksoottisia makupareja.

Heikki vannoo paitsi hyvän ruoan, myös ammattitaitoisen ja ystävällisen asiakaspalvelun nimeen. Tuhton keittiössä asiakas tapaakin aina hyväntuulisen ja auliisti kysymyksiin vastailevan ammattilaisen. Asiakkaan lisäksi oma työyhteisö on Heikille erityisen tärkeä, ja hän arvostaa todella paljon työntekijöitään. Tuhtossa Heikin ympärille onkin saatu koottua erityisen mainio työporukka, joka antaa aina oman näkemyksensä muun muassa neljästi vuodessa vaihtuvan menun suunnitteluun.

Heikin näköinen Tuhto on konstailematon, puhtaista raaka-aineista herkkuja loihtiva ravintola, joka kohtaa asiakkaan aina ensiluokkaisella ammattitaidolla.
– Tuhtossa emme välttämättä juokse trendien perässä, vaan uskomme siihen mitä teemme. Innostus ja kiinnostus omaan tekemiseen näkyy asiakkaalle, Heikki sanoo.

Oulusta kotoisin oleva Heikki kuuluu Pirkanmaan keittiömestareihin ja Tampereen Paistinkääntäjiin. Kotona vastapainoa keittiötyölle antavat aviopuoliso Iisa sekä kaksi poikaa. Sen mitä muulta puuhalta ehtii, Heikki harrastaa kalastusta ja nikkarointia.

Motto: Ensin työ, sitten huvi.
Lähellä sydäntä oleva ruoka: Siskonmakkarakeitto. Eipä ole vaimo kertonut vielä hänen reseptiänsä!

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttäjäkokemustasi. Jatkamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sulje