Tampere-talossa ennätysmäärä tapahtumia viime vuonna

Tiedote 2.4.2014
Julkaistavissa heti 

Tampere-talon toimintavuosi 2013 oli vilkas. Konsertteja, tapahtumia ja tilaisuuksia järjestettiin yhteensä ennätykselliset 689 ja myös kokonaiskävijämäärä 272 848 oli aikaisempiin vuosiin verrattuna keskimääräistä korkeampi. Talo teki uusia avauksia sekä Etäevent-hankkeen pilotoinnissa että ympäristöasioissa ja sijoittui jälleen kärkeen kongressitalotutkimuksessa.

Talon viime vuoden liikevaihto ja muut tuotot olivat yhteensä 12,6 miljoonaa euroa. Ravintolatoiminnan ottaminen osaksi omia toimintoja 1.7.2013 alkaen kasvatti talon liikevaihtoa hieman yli miljoonalla eurolla verrattuna vuoteen 2012. Kotimaisia kokouksia järjestettiin 304, kansainvälisiä kongresseja 13 ja näyttelyitä ja messuja 16. Kansainvälisten kongressien tulovaikutus Tampereen talousalueelle on vuosittain merkittävä: Vuonna 2013 se oli jopa 4,9 miljoonaa euroa.

Oman tai yhteistuotannon konsertteja ja muita yleisötilaisuuksia talossa oli 89 ja vuokratuotannon konsertteja ja tapahtumia 85. Ei-kaupallisia tapahtumia pidettiin kaikkiaan 124. Vuoden 2013 aikana talo panosti erityisesti matalan kynnyksen tapahtumiin ja järjesti useita kaikille avoimia ja ilmaisia kulttuuritapahtumia. Ison salin käyttöaste vuonna 2013 oli noin 75 prosenttia.

Talon uutta Etäevent-palvelua pilotoitiin vuonna 2013 ja sen toimivuutta testattiin onnistuneesti neljässä konsertissa. Etäeventissä konsertti tai kokous striimataan verkon välityksellä yleisöille, jotka eivät fyysisesti voi tulla paikan päälle Tampere-taloon.  Loppuvuodesta talo saavutti jo kuudetta kertaa peräkkäin kärkipaikan valtakunnallisessa kongressi- ja kokoustalojen asiakastyytyväisyystutkimuksessa. Tampere-talon vuosi huipentui joulukuun 6. päivä, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö puolisoineen isännöi Suomen itsenäisyyspäivän juhlakonserttia ja vastaanottoa Tampere-talossa.

Myös ympäristöasioissa talo teki uusia avauksia etsimällä ympäristöä säästäviä toimenpiteitä. Biojätteen määrää onnistuttiin vähentämään entisestään: Jopa 98,8 prosenttia jätteestä saatiin ohjattua kierrätykseen. Vuoden aikana selvitettiin myös aurinkoenergian käytön mahdollisuuksia talon sähköntuotannossa. Selvityksestä ilmeni, että sähköenergiankulutuksesta jopa kymmenen prosenttia voitaisiin tuottaa aurinkopaneeleilla.

Tampere-talon perustamisvuodesta 1990 lähtien talossa on vieraillut lähes 6,4 miljoonaa kävijää.

Lue Tampere-talon vuoden 2013 toimintakertomus kokonaisuudessaan tästä

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Paulina Ahokas, puh. 040 5511 551, paulina.ahokas@tampere-talo.fi

Tampere-talon kuvagalleria

Painetun toimintakertomuksen voi tilata yhteyspäällikkö Katariina Saariselta,
katariina.saarinen@tampere-talo.fi


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 02.04.2014