Brittirokkari Elvis Costellon harvinainen soolokeikka Tampere-talossa 25. syyskuuta

Tiedote 24.3.2014
Julkaistavissa heti 

Mies, kitara ja piano: Rockin uuden aallon keskeisimpiin lauluntekijöihin ja esiintyjiin lukeutuva Elvis Costello saapuu soolokeikalle Tampere-taloon 25. syyskuuta 2014. Costellolta kuullaan Isossa salissa kappaleita koko miehen pitkän uran varrelta. Lipunmyynti alkaa torstaina 27. maaliskuuta. Kanta-asiakkaat voivat ostaa lippuja talon lipputoimistosta ennakkoon jo 25.‒26. maaliskuuta.

Elvis Costello (s. 1954, oikealta nimeltään Declan Patrick Aloysius MacManus) on tehnyt pitkän ja tuotteliaan uransa aikana kantaaottavan ja punkvaikutteisen rockin ohella myös soulia, kantria, balladeja ja jazzia. Costello tunnetaankin tyylistään muokata kappaleitaan ennakkoluulottomasti eri genreihin. Hän on levyttänyt muun muassa bigbandin, jousikvartetin ja sinfoniaorkesterin kanssa.

Costelloa luonnehditaan muusikoksi, joka siirtyy mielellään ja sulavasti genrestä toiseen, mutta kuulostaa aina omalta itseltään. Tampere-taloon herra sarvisankaisine silmälaseineen saapuu soolona – seuranaan lavalla ainoastaan kitara ja piano. Hänen soolokiertueensa pysähtyi jo viime syksynä eri puolilla Eurooppaa.

Lukuisten omien sooloalbumiensa lisäksi Costello on tehnyt yhteisalbumeja eri artistien ja kokoonpanojen kanssa. Viimeisin poikkimusiikillinen yhteistyö alkoi The Rootsin kanssa, mikä poiki viime syyskuussa ilmestyneen yhteisalbumin Wise Up Ghost. Kokoonpano on myös keikkaillut yhdessä tänä vuonna.

Vuosien varrella Costello on lyöttäytynyt yhteen myös mm. Paul McCartneyn, Burt Bacharachin ja Allen Toussaintin kanssa. Costello on myös nähty valkokankaalla lukuisissa elokuvissa.

Lauluntekijän debyyttilevy My Aim Is True on vuodelta 1977. Levyn suurimmaksi hitiksi nousi vanhan sydänkävyn kohtaamisesta kertova balladi Alison. Costellon tunnetuimpia kappaleita ovat myös mm. She (elokuvasta Notting Hill), What’s So Funny ’Bout, Pump It Up, Man Out Of Time, King Horse ja Everyday I Write The Book.

Konsertti on Tampere-talon oma tuotanto.

Elvis Costello Solo, torstai 25.9.2014 klo 20, Iso sali
Liput alk. 75/65/55 €, eläkel./opisk. 70/60/50 €

Lipunmyynti alkaa torstaina 27.3. Kanta-asiakkaat voivat ostaa Tampere-talon lipputoimistosta ennakkoon 25.‒26.3.

Lisätietoja:

Ohjelmapäällikkö Marko Stenström, puh. 050 579 9226, marko.stenstrom@tampere-talo.fi

Kuvapankki: www.tampere-talo.fi/gallery/press/Costello/104

www.elviscostello.info/wiki/index.php?title=Biography

www.elviscostello.com


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 24.03.2014