Tero Saarinen Company & The Boston Camerata - Borrowed Light

  • su 9.3. klo 19, Iso sali

Borrowed Light kuuluu tanssija-koreografi Tero Saarisen tunnetuimpiin ja menestyksekkäimpiin koreografioihin. Vuonna 2004 olleen ensiesityksenä jälkeen tämä yhteisöllisyyttä tutkiva tanssiteos on saanut sekä katsojat että kriitikot vakuuttuneiksi ympäri maailmaa.

Teos vie katsojan tanssin ja musiikin rituaalisen perusolemuksen ääreen. Sen ydinelementtejä ovat työlle ja yhteisölle omistautumisen tematiikka sekä minimalistinen, vahvoilla kontrasteilla leikittelevä estetiikka. Koreografian suunnittelussa Saarista on inspiroinut Amerikassa 1700–1800-luvuilla kukoistanut Shakers-lahko ja sen ainutlaatuinen musiikki, jota näytöksessä esittää kahdeksanhenkisen Tero Saarinen Companyn tanssijaryhmän rinnalla niin ikään kahdeksanhenkinen The Boston Camerata.

Shakers-musiikille on tyypillistä tarmokas rytmi. Se perustuu kaksikantaiseen englantilaisten kansanlaulujen melodiaan ja on amerikkalainen vastine gregoriaaniselle kirkkolaululle. Shakers-lahko esitti musiikkiaan alun perin yksiäänisesti ilman säestystä. Osa lauluista kuultiin Borrowed Light -teoksessa ensimmäistä kertaa lahkon ulkopuolella.

Borrowed Light –teoksen kesto on 70 min., ei väliaikaa.

Liput alk.

48/40/28 €

Musiikkia ja makuja -paketti alk. 78 €
sisältäen lipun ja Ruokagallerian
Katso myös hotellipaketti.

Tuotanto Tampere-talo ja Tero Saarinen Company

Lipunmyynti

Osta lippu Tampere-talon lipunmyynti
puh. 0600 94500 (1,98 €/min+pvm)

Tilaa tarjoilu

Tilaa tarjoilu Vältä jonottaminen tilaamalla
väliaikatarjoilut etukäteen.

Liity mukaan tapahtumaan Tampere-talon Facebook-sivulla

Pysyt ajan tasalla Tero Saarinen Companyn vierailuun liittyvistä ajankohtaisista uutisista ja muusta sisällöstä.

Mitä haluaisit kysyä taiteilijoilta? Osallistu yleisökeskusteluun esityksen jälkeen

Isossa salissa järjestetään heti esityksen päätyttyä keskustelu, joissa yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä teoksesta työryhmän jäsenille. Taiteilijatapaaminen kestää noin puoli tuntia ja paikalla ovat koreografi Tero Saarinen, Tero Saarinen Companyn toiminnanjohtaja Iiris Autio, The Boston Cameratan musiikin johtoa sekä lisäksi muutama muu teoksessa esiintyvä taiteilija. 

 


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 03.03.2014